kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin AMK jakaa opiskelijoiden huolen toimeentulon kiristymisestä
25.9.2023 18:00

Lapin AMK jakaa opiskelijoiden huolen toimeentulon kiristymisestä

Useat opiskelijajärjestöt ovat ottaneet kantaa hallituksen budjettiriihen päätöksiin leikata opiskelijoiden asumiseen liittyviä tukia sekä jäädyttää opintorahan indeksikorotuksen.


Hallitusohjelman toimenpiteet uhkaavat erityisesti vähiten tienaavien opiskelijoiden toimeentuloa ja opiskelumahdollisuuksia.

- Olemme todella huolissamme opiskelijoiden jaksamisesta. Opiskelijoiden hyvinvointi on korkeakouluyhteisömme sydämen asia ja sen vahvistamiseksi olemme tehneet tiivistä yhteistyötä opiskelijakunta Rotkon kanssa. Olemme erittäin pahoillamme tästä askeleesta taaksepäin, kertoo rehtori Riitta Rissanen.

Tavoitteet Suomen koulutustason nostamiseksi ja korkeakoulutettujen määrän kasvattamiseksi edellyttävät realistisia mahdollisuuksia päätoimiseen opiskeluun. Opiskelijoiden toimeentulon niukkeneminen on uhka opintojen sujuvalle etenemiselle ja määräajassa tutkintoon valmistumiselle, pelätään Lapin ammattikorkeakoulussa.

Lapin AMKin kampuksilla ei ole opiskelijoiden organisoimaa kokoontumista, mutta opiskelijakunta Rotko kannustaa opiskelijoita ilmaisemaan mieltään eri somekanavia käyttäen ja näyttämään, miten leikkaukset vaikuttavat opiskelijoiden arkeen.


Opiskelijakuva uutiskuva.jpg