Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Oppilaitos tiedottaa / Lapin AMK ja koronavirus
Oppilaitos tiedottaa
29.1.2020 13:00

Lapin AMK ja koronavirus

Seuraamme tilannetta ja ohjeistusta.


Mikä on koronavirustartunta?

Koronavirustartunnalla tarkoitetaan ensimmäiseksi Kiinassa Wuhanin alueella havaittua infektiotautia, jonka oireita ovat olleet kuume, yskä ja hengenahdistus Tartunnan saaneista suurin osa on ollut keski-ikäisiä ja iäkkäitä. Vakavasti sairastuneilla on yleensä ollut jokin pitkäaikaissairaus ja kuolleet ovat olleet iäkkäitä (THL tiedote 27.1.2020).

Lapin AMK ja koronavirus

Tällä hetkellä Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijoita ei ole Kiinassa vaihdossa, eikä koulussa ole kiinalaisia vaihto-opiskelijoita. Lisäksi meillä on kiinalaisia ja aasialaisia opiskelijoita kansainvälisissä tutkinto-ohjelmissa opiskelijoina. He ovat kuitenkin tulleet Suomeen jo viime syyskuussa, eli huomattavasti ennen ensimmäisten koronavirustapausten havaitsemista. Kaiken kaikkiaan Lapin AMKissa ei ole kohonnutta riskiä tautitapausten ilmenemiselle.

Toimenpiteet Lapin AMKissa

Ulkoministeriö on antanut 27.1.2020 matkustustiedotteen joiden mukaan matkustamista Hubein alueella ja sen pääkaupunkiin Wuhaniin tulee välttää. Lapin AMK noudattaa useiden Kiinassa toimivien suomalaisyritysten (Metso, Konecranes, UPM) omaksumaa linjaa, jonka mukaan matkustamista kaikkialle Kiinaan tulee toistaiseksi välttää. Linjauksen taustalla on paitsi tautiriski myös Kiinassa käyttöön otetut laajat matkustamisrajoitukset, ja niiden aiheuttamat ennakoimattomat matkustamisongelmat. Lisäksi Kiinan terveydenhuoltojärjestelmä voi olla ylikuormittunut ja hoitoon pääsy taudin iskiessä voi olla hyvin hankalaa.

Hyvä käsihygienia torjuu tehokkaasti virusten leviämistä. THL:n mukaan asiakaspalvelutyötä tekevät eivät todennäköisesti hyödy suu-nenä suojuksen käytöstä.

Seuraamme Lapin AMKissa jatkuvasti tilannetta sekä viranomaisten ja terveysalan järjestöjen ohjeistuksia.

Lapin AMKin turvaryhmän puolesta
Reijo Tolppi
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK