kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Lapin AMK ja Polar Electro Oy tiivistävät tutkimusyhteistyötään
31.10.2023 12:00

Lapin AMK ja Polar Electro Oy tiivistävät tutkimusyhteistyötään

Polar Electro Oy on lahjoittanut Lapin ammattikorkeakoululle Polarin rannelaitteita tutkimus- ja opetuskäyttöön.


AMK ja Polar Electro Oy ovat tehneet yhteistyötä jo aiemminkin ja nyt yhteistyötä aletaan tehdä odottavien äitien tutkimuksessa.

Liikkumattomuus on noussut viime aikoina vahvasti esille julkisessa keskustelussa. Ihmisten elämäntavoissa ja elinympäristössä on tapahtunut paljon muutoksia, jotka eivät juurikaan edistä fyysistä aktiivisuutta.

- Tarvitaan uusia keinoja sekä monialaista ja -ammatillista tutkimus- ja kehittämistoimintaa liikkumattomuuteen liittyvien haasteiden ratkaisemiseen. Polar Electro Oy:n lahjoitus on tärkeä Lapin AMKin Wellfare4All strategisen painopisteeseen liittyvän soveltavan tutkimuksen kannalta, painottaa osaamisaluejohtaja Hannele Keränen.

Polar Electro Oy ja sen tutkimusosasto, Polar Research Center, tekee aktiivisesti tutkimusyhteistyötä ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa. Yhteinen tekeminen vahvistaa yrityksen ja oppilaitosten yhteistyötä ja antaa opiskelijoille mahdollisuuden oppia yrityksen tuotekehitys- ja tutkimustoiminnasta.

- Yhteistyöllä on Polarille monia etuja: saamme ja jaamme osaamista ja resursseja sekä vahvistamme teknologian käyttöä tutkimuksissa. Teknologialahjoituksella haluamme edistää ammattikorkeakoulun tutkimuksia, joissa keskiössä ovat terveyttä edistävät elintavat ja erityisesti liikunta sekä arkiaktiivisuus, toteaa Raija Laukkanen, Director, Science Collaborations Polar Electro Oy:sta.

Työelämäyhteistyön kehittäminen ja edistäminen sekä verkostojen uudistaminen ja olemassa olevien yhteyksien vahvistaminen on ammattikorkeakoululle ensiarvoisen tärkeää. Tavoitteena on vahvistaa erityisesti kasvuhakuisten yritysten tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa monialaisen yhteistyön kautta.

- Lapin ammattikorkeakoulu on ottanut tavoitteekseen valjastaa kehittämisympäristönsä nykyistä tehokkaammin myös hyvinvointi- ja terveysteknologian sekä digiterveyden toimialojen yritysten kanssa tehtävään yhteistyöhön. Polar Electro Oy:n lahjoituksen myötä olemme ottaneet tärkeän askeleen kohti näiden päämäärien saavuttamista, iloitsee kehittämispäällikkö Raimo Pyyny.

 

Lisätietoja:

Terhi Holappa
terveysteknologian ja digiterveyden eritysasiantuntija
p. 040 531 9626, terhi.holappa(a)lapinamk.fi

Lapin ammattikorkeakoulu


Aktiivisuusranneke.

Kuva: Polar Electro Oy