kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin AMK ja FH Technikum Wien rakentavat kaksoistutkintoa
25.9.2019 12:30

Lapin AMK ja FH Technikum Wien rakentavat kaksoistutkintoa

Alustavan suunnitelman mukaiset opinnot alkavat syksyllä 2020.


Lapin ammattikorkeakoulu ja itävaltalainen FH Technikum Wien ammattikorkeakoulu suunnittelevat yhteistä kaksoistutkintoa Lapin AMKinn konetekniikan insinööri (AMK) tutkinnon ja Urban Renewable Energy Technologies tutkinnon välille. Tutkinto koostuu yhden lukuvuoden opinnoista, jotka suoritetaan toisessa korkeakoulussa. Opiskelijalle kirjoitetaan molempien korkeakoulujen tutkintotodistus.

Kaksoistutkinnon taustalla on korkeakoulujen opetusyhteistyö, jossa Lapin AMKin lehtorit Ari Pikkarainen, Jaakko Etto ja Martta Ruottu ovat olleet uranuurtajia yhdessä FH Technikum Wien Peter Franzin ja Urban Renewable Energy Technologies professoreiden kanssa.

Tiistaina 24.9. rehtori Fritz Schmöllebeck ja kansainvälisten asioiden päällikkö Agnes Kriz FH Technikum Wien ammattikorkeakoulusta vierailivat Lapin ammattikorkeakoulussa Rovaniemellä. Vierailun yhteydessä rehtorit kävivät läpi yhteisen tutkinnon opintosuunnittelun yksityiskohtia ja nostivat esiin kaksoistutkintojen etuja niin opiskelijoille kuin korkeakouluille.

- Kaksoistutkinto tarjoaa Lapin AMKin tekniikan opiskelijoille upean mahdollisuuden kansainväliseen verkottumiseen ja monipuoliseen pätevöitymiseen, korosti rehtori Riitta RIssanen.

- Kaksoistutkinnon myötä avautuu myös soveltavan tutkimuksen ja pedagogisen kehitystyön yhtistyömahdollisuuksia korkeakoulujen välille, painotti rehtori Fritz Schmöllebeck.

Tiistain tapaamisessa Arktiset luonnonvarat ja talous -osaamisalueen johtaja Hannu Kähkölä ja kehittämispäällikkö Kenneth Karlsson kertoivat kaksoistutkinnon suunnittelun tämän hetkisen tilanteen. Kansainvälisten asioiden päälliköt Agnes Kriz ja Mari Putaansuu ovat olleet myös valmistelemassa uutta yhteistyön muotoa.

Sopimus kaksoistutkinnosta allekirjoitetaan tammikuussa 2020 FH Tecnikum Wienin kansainvälisen viikon yhteydessä.Technikum Wien uutiskuva.jpg

Rehtorit Fritz Schmöllebeck ja Riitta Rissanen