kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin AMK ja Ammattiopisto Lappia Tornion Panimon yhteistyökumppaneiksi
19.2.2016 14:00

Lapin AMK ja Ammattiopisto Lappia Tornion Panimon yhteistyökumppaneiksi

Tornion Panimon tiloihin siirrettävä panimo- ja tislauslaitteisto sekä pullotuslinjastot tullaan kunnostamaan ja huoltamaan Lapin AMKin ja Ammattiopisto Lappian yhteistyönä.


- Yhteistyö antaa pohjaa myös panimolaitteiston osaamisen kehittämiselle ja hyödyntämiselle jatkossa, kertoo Sangen Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Ahokas.

Lapin ammattikorkeakoulun Arctic Steel and Mining -tutkimusryhmä (ASM) ja kone- ja tuotantotekniikan insinöörikoulutus tuovat Tornion Panimon rakentamiseen osaamisensa ja viimeisen tutkimustiedon teräsrakentamisesta sekä panimoprosessissa käytettävistä materiaaleista.

ASM-ryhmä on osallistunut moniin eri yritysten tuote- ja prosessikehityshankkeisiin. Esimerkkeinä tutkimusryhmän vetäjä Rauno Toppila mainitsee muiden muassa strategisen tuotekehityskumppanuuden Rovaniemeläisen Heat-It Oy:n maanalaisilla kaivoksilla käytettävien Respetra suojatilojen kehitystyössä. Lisäksi ASM-ryhmä on osallistunut materiaaliasiantuntemuksellaan kempeleläisen Cajo Technologies Oy:n laserteknologian kehittämishankkeeseen.

Ammattiopisto Lappian tekniikan alan koulutus tuo mukaan Tornion kone- ja metallialan osaamisen ja tarjoaa ympäristön panimoon tulevien laitteiden asennusvalmiuden varmistamiseen. Ensimmäiset laitteet saapuvat Tornioon viikolla 12.sangenlogo.jpg