kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Lapin AMK istuttaa puun jokaiselle tutkintoon valmistuneelle
5.6.2024 10:00

Lapin AMK istuttaa puun jokaiselle tutkintoon valmistuneelle

Kemijärvellä kasvaa pian puu jokaista Lapin ammattikorkeakoulusta kuluneena lukuvuonna valmistuvaa opiskelijaa kohden.


Lapin AMK on yhteistyökumppanina valtakunnallisen nuorisojärjestö 4H:n Taimiteko-toiminnassa, jossa työllistetään alle 18-vuotiaita, pääasiassa peruskoulun päättäviä nuoria sekä lisätään Suomen metsien hiilinieluja.

Kuusen ja männyn taimia istutetaan alueille, jotka eivät ole olleet enää vuosikymmeniin aktiivisen metsä- tai maatalouden piirissä tai ovat poistuneet turvetuotannosta. Tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä, mikä tarkoittaa noin 20 miljoonaa puuta. Istutukset Kemijärvellä käynnistyvät 17.6. ja niistä vastaavat Sallan ja Sodankylän 4H-yhdistykset.

Taimiteoilla pyritään lujittamaan nuorten luontosuhdetta sekä lisäämään heidän tietouttaan metsien tärkeydestä. He pääsevät tekemään konkreettisia ilmastotekoja ja oppivat metsänhoidollisia toimenpiteitä maastossa. Nuoret saavat huomattavan korvauksen istuttamistaan taimista. Taimitekojen kautta työllistetty nuori saattaa myös olla ensimmäisessä kesätyössään, sillä kohderyhmämme 9.-luokkalaiset putoavat vielä perinteisten kesätyömarkkinoiden ulkopuolelle.

Lisätietoja

Vastuullisuusjohtaja Hannu Gyldén, p. 040 195 5268

www.taimiteko.fi

 
Taimiteko_4H_420x200.jpgTaimiteko_mukana_vihrea_pohja_RGB.jpg