kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin AMK auttaa palaamaan hoitoalan töihin
2.2.2021 13:56

Lapin AMK auttaa palaamaan hoitoalan töihin

Ilmoittautuminen sairaanhoitotyön syventäviin opintoihin käynnissä.


Tuhannet sairaanhoitajan koulutuksen saaneet eivät tee koulutustaan vastaavaa työtä. Lapin AMKissa on keksitty keino rohkaista ammattia vaihtaneita sairaanhoitajia palaamaan alan töihin. Ammattikorkeakoulu tarjoaa avoimen ammattikorkeakoulun opintoina 30 opintopisteen laajuisia sairaanhoitotyön syventäviä opintoja sekä Kemissä että Rovaniemellä.

Tavoitteena on antaa hoitotyön ammattilaisille mahdollisuus suuntautua ammatillisesti uudelleen. Yhtä tärkeä tavoite on kannustaa alalta pois lähteneitä sairaanhoitajia ja kaksoistutkinnon tehneitä terveydenhoitajia palaamaan alan töihin. Erityisesti ikääntyvien hoitotyöhön kaivataan osaajia.

Kaikkiin 30 opintopisteen kokonaisuuksiin kuuluu 15 opintopisteen harjoittelu, mikä osaltaan laskee kynnystä tehdä paluu hoitotyöhön jopa vuosien poissaolon jälkeen. Opintomaksu 30 opintopisteen kokonaisuuksille on 300 euroa. Opintomaksua ei kuitenkaan peritä, jos opiskelija on joutunut koronakriisin vuoksi lomautetuksi tai työttömäksi. Lisätietoa avoimen AMKin nettisivuilta. 

Opinnot alkavat toukokuussa. Ilmoittautuminen opintoihin on nyt käynnissä. Ilmoittaudu nopeasti, sillä opiskelijat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Monimuoto-opintoina suoritettavat 30 op:n kokonaisuudet:

  • sairaanhoitajan syventävät opinnot, lasten hoitotyö
  • sairaanhoitajan syventävät opinnot, perioperatiivinen hoitotyö
  • sairaanhoitajan syventävät opinnot, ikääntyneiden hoitotyö
  • sairaanhoitajan syventävät opinnot, sisätauti-kirurginen hoitotyö
  • sairaanhoitajan syventävät opinnot, akuutti hoitotyö
  • sairaanhoitajan syventävät opinnot, mielenterveys- ja päihdehoitotyö (huom! Kemissä alkavissa opinnoissa aloitus syksyllä 2021)

Lisätietoa opinnoista ja ilmoittautuminen opintoihin avoimen AMKin verkkokaupassa.

 (mikäli sivu ei avaudu, päivittämällä selaimen (F5) pääset sivustolle)

 

 Sairaanhoitaja syventävät.jpg