kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Lapha saa apuja etäkotihoidon järjestämiseen Lapin ammattikorkeakoululta
16.11.2023 7:00

Lapha saa apuja etäkotihoidon järjestämiseen Lapin ammattikorkeakoululta

Lapin hyvinvointialueen etäkotihoito, Lapin AMK ja teknologisia ratkaisuja tuottava Suvanto Care Oy tuottavat yhteistyössä viriketoimintaa etäkotihoidon asiakkaille Rovaniemellä.


Toiminnalla luodaan kotihoidon asiakkaille osallisuuden ja yhteisöllisyyden kokemuksia.

Etäkotihoito on tullut jäädäkseen ja kehittyy. Uudessa, tänä syksynä käyttöön otetussa mallissa hoitotyön opiskelijat järjestävät kotihoidon asiakkaille videoyhteydellä ryhmämuotoista viriketoimintaa eri teemoista. Ohjauskertojen teemat ovat vaihdelleet muun muassa musiikista koulumuistoihin ja historian tietovisailuun.

Opiskelijat harjoittelevat etähoitoon liittyvien terveyspalveluiden tuottamista opinnoissaan Lapin ammattikorkeakoulussa. Hoitotyön opiskelu on vahvasti työelämäkeskeistä ja merkittävä osa opiskelusta tapahtuu muutoinkin eri hoitotyön harjoitteluympäristöissä. Palveluita digitaalisissa toimintaympäristöissä tuotetaan yhteistyössä Suvanto Care Oy:n kanssa.

Etäteknologia on aito arjen vuorovaikutusväline, jolla tuetaan myös etäkotihoidon asiakkaiden jaksamista ja yhteisöllistä arjen hyvinvointia. Laphan, ammattikorkeakoulun ja Suvanto Caren yhteistyöllä tuetaan hyvinvointia edistäviä ratkaisuja ja vahvistetaan jo olemassa olevien palveluiden saavutettavuutta ja käyttöönottoa.

Viriketoimintaan osallistuminen on mahdollista Rovaniemen alueelta. Siitä kiinnostuneet asiakkaat on kartoitettu ja toimintaan on jatkossakin mahdollista päästä mukaan etäkotihoidon asiakkuuden myötä. Toiminnassa olevissa ryhmissä on tällä hetkellä muutama paikka vapaana.

Lisätietoja:
Leena Välimaa, leena.valimaa(a)lapinamk.fi p. 0400 539 680Yhdeksän piirrettyä ja erimuotoista puhekuplaa.