kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Koulutuskokeilu antaa mahdollisuuden tutustua korkea-asteen opiskeluun
21.2.2019 11:00

Koulutuskokeilu antaa mahdollisuuden tutustua korkea-asteen opiskeluun

Koulutuskokeilussa on mahdollista tutustua Lapin ammattikorkeakoulun ja yliopiston opintoihin ja opiskeluun, ja auttaa oman alan valinnassa.


Tavoitteena on antaa kuva koulutusalasta, opiskelutavoista sekä ohjata asiakasta hakeutumaan korkea-asteen koulutukseen oman kiinnostuksen ja opiskeluvalmiuksien mukaisesti.

Kokeiluaikana on tukena korkeakoulun ohjaaja, jonka kanssa laaditaan yhdessä suunnitelma koulutuskokeilulle. Koulutuskokeilun alussa asiakkaan kanssa keskustellaan kokeilun tavoitteet ja aikataulutus sekä käytänteet. Kokeilun aikana asiakas pohtii myös itsenäisesti omia tuntemuksia ja ajatuksia kokeilusta.

Kokeilun lopussa käydyssä arviointikeskustelussa palataan yhteisesti näihin kokemuksiin sekä tulevaisuuden tavoitteisiin. Koko koulutuskokeiluajan ovat korkeakouluohjaaja ja koulutusalan opettajat valmiina tukemaan ja vastaamaan asiakkaan kysymyksiin.

Kokemuksen myötä kynnys hakeutua korkea-asteen opiskelijaksi madaltuu kokeilujakson aikana. Tieto ja varmuus alan valinnasta vahvistuu. Palaute koulutuskokeilujaksosta on ollut erittäin hyvää. Saatuja palautteita ovat olleet esimerkiksi:

”Sain hyvän käsityksen siitä, kuinka monipuolinen sairaanhoitajan ura voi olla.”

”Auttoi jäsentämään ajatuksia ja selkiytti suunnitelmia.”

”Nyt tiedän, minne haen seuraavaksi opiskelemaan.”

Koulutuskokeilu on TE-toimiston palvelu, johon hakeudutaan oman alueen TE-toimiston tai muun vastaavan ohjaustahon kautta.

Koulutuskokeilu kestää maksimissaan 10 päivää, ja siihen voi osallistua kevään 2019 aikana.Opiskelijat ryhmässä Rovaniemi brändikuva 2019.jpg