kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Koronavirus: Suositukset suu-nenäsuojan käyttöön kampuksilla
Oppilaitos tiedottaa
20.8.2020 10:00

Koronavirus: Suositukset suu-nenäsuojan käyttöön kampuksilla

Koulutukset tiedottavat opiskelijoitaan tarkemmin opinnoista ja tenteistä. Seuraa aktiivisesti opiskelijasähköpostia sekä Peppiä.


Lapin ammattikorkeakoulu järjestää opetuksen, ohjauksen ja tukipalveluiden toiminnan siten, että opiskelijoiden opinnot etenevät suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.

Syksyllä 2020 kampustilojen opetuskäytössä priorisoidaan aloittavia opiskelijoita. Orientaatioviikot kampuksilla toteutetaan voimassa olevat kokoontumisrajoitukset huomioiden. Isoille ryhmille suunnatut perehdytykset ja luennot toteutetaan verkossa. Opetusjärjestelyt ja kampuspäivät toteutuksessa huomioidaan turvallisuusohjeet ja kampuksilla olevien opiskelijoiden määrä päivittäin.

Kampustilojen käytössä etusijalla ovat lisäksi sellaiset opinnot ja harjoittelut, jotka edellyttävät kampuksen oppimisympäristöjen käyttöä (laboratorio- ja simulaatio-opetus), sekä sellaiset opinnot, joita on mahdoton tai kohtuuttoman vaikea järjestää etäopintoina. Jatkavien opiskelijoiden opinnot järjestetään muilta osin pääsääntöisesti etäopintoina.

Turvallisessa toiminnassa tullaan huomioimaan mm. ruokailujärjestelyt.


Suu-nenäsuojan käyttö

Suu-nenäsuoja on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Lapin AMKin tiloissa suu-nenäsuojan käyttöä suositellaan sellaisissa tilanteissa, joissa riittävän turvavälin pitäminen on mahdotonta tai hankalaa. Tällaisia ovat esimerkiksi simulaatio-opetustilanteet sekä oppimisympäristöissä ja laboratoriossa tehtävät opinnot.

Oppimisympäristöt varustetaan suu-nenäsuojilla, desinfiointipyyhkeillä sekä ohjeistuksella tilan turvalliseen käyttöön. Oppimisympäristöistä vastaavat huolehtivat kiinteistömestareiden kanssa oppimistilojen varustustuksesta.

Voit halutessasi käyttää omaa suu-nenäsuojaa myös muissa tilanteissa.

 

Ohjeet kootusti osoitteessa www.lapinamk.fi/koronavirus