kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Kohti kampuksia – Lapin AMKin koronaohjeistukset syksylle 2021
Oppilaitos tiedottaa
11.6.2021 12:00

Kohti kampuksia – Lapin AMKin koronaohjeistukset syksylle 2021

Valmistaudumme palaamaan turvallisesti kampuksille ja lähiopetukseen syyslukukauden alkaessa.


Toimintamme lähtökohtana on opiskelijoiden ja henkilöstön terveyden turvaaminen, opintojen eteneminen suunnitellusti sekä TKI- toiminnan sujuva ja tuloksellinen toteuttaminen.

Koronatilanne Lapissa on ollut viime aikoina rauhallinen. Ohjeiden huolellisella noudattamisella olemme onnistuneet välttämään laajat altistumiset Lapin AMKin kampuksilla ja näin jatkaen voimme varmistaa turvallisen paluun kampuksille.

Sairaana tai hengitystieoireisena ei saa tulla kampuksille. Kampuksella tulee ehdottomasti noudattaa turvallisuusohjeita.

Seuraamme yleistä koronatilannetta ja viranomaisten ohjeistusta ja tarkennamme ohjeita elokuussa.


Opetus

Syyslukukausi aloitetaan koulutusten toteutussuunnitelmien mukaisesti myös lähiopetusta hyödyntäen, mikäli koronatartuntatilanne sen sallii. Tarvittaessa priorisoimme lähiopetuksessa opintonsa aloittavia, ensimmäisen vuoden opiskelijaryhmiä, vuonna 2020 opintonsa aloittaneita opiskelijoita, sekä kampuksen oppimisympäristöjen käyttöä edellyttävää opetusta (laboratorio- ja simulaatio-opetus).

Kesän 2021 opintojaksot ovat pääosin verkko-opintoina.

Koulutukset ratkaisevat opetuksen järjestämisen terveysturvallisesti niin, että opintojen eteneminen sekä opiskelijoiden opetus ja ohjaus varmistuvat. Koulutukset tiedottavat opiskelijoitaan tarkemmin opinnoista ja tenteistä. Opiskelijoiden tulee seurata aktiivisesti opiskelijasähköpostiaan sekä Peppiä.

Opintoihin liittyvissä harjoittelujaksoissa noudatetaan harjoittelupaikan ohjeistusta.

Opiskelijoiden palvelut

Opiskelijoiden ja opetuksen palvelut tarjotaan etäpalvelun lisäksi rajoitetusti myös kampuksilla. Täsmällisemmät palveluajat tarkennetaan elokuussa.

Työskentely

Henkilöstö työskentelee sekä kampuksella, että etätyössä tarkoituksenmukaisesti ja työtehtävien luonteesta riippuen. Työskentelyä ohjaavat koulutusten opetuksen toteutussuunnitelmat, TKI-toiminnan etenemisen varmistaminen sekä palveluiden sujuvuus. Etätyöskentelystä sovitaan esihenkilön kanssa.


TKI-toiminta ja sidosryhmätapaamiset

TKI-toiminnan jatkuvuus turvataan. Kehittämisympäristöjä hyödyntävä TKI-toiminta jatkuu kampuksilla turvallisuusohjeet huomioiden.

Kokoukset, vierailut ja tapahtumat järjestetään edelleen ensisijaisesti etäyhteyksiä käyttäen.

Matkustaminen ja kansainvälinen liikkuvuus

Kaikkea matkustamista tulee edelleen harkita huolellisesti ja suositellaan perehtymistä viranomaisten matkustustiedotteisiin (mm. formin.fi). Matkojen hyväksynnässä noudatetaan voimassa olevaa matkustusohjetta.

Suosittelemme rajoittamaan rajan yli matkustamista vain välttämättömään työntekoon, opintojen suorittamiseen tai työharjoitteluun liittyvään liikkumiseen.

Vaihto-opiskelu, lyhyet liikkuvuudet ja harjoittelu (saapuva ja lähtevä) on mahdollista matkustus- ja maahantulosäännösten niin salliessa keväällä 2022 viranomaisohjeita noudattaen.lapin amk.