kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Kiertue: SOS-kehittäjänuoret haluavat jalostaa suomalaista lastensuojelua
16.4.2019 13:00

Kiertue: SOS-kehittäjänuoret haluavat jalostaa suomalaista lastensuojelua

SOS-Lapsikylän kehittäjänuoret kävivät tapaamassa Lapin ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijoita Kemissä.


Kehittäjänuorten ryhmä ei kaihda haasteita, vaan he haluavat kehittää lastensuojelua jakamalla kokemuksensa ja epäkohdat, joita he ovat lastensuojelun asiakkaina kohdanneet.

Helmikuussa startanneen kiertueen aikana SOS-kehittäjänuorten ryhmä vierailee kuudessa ammattikorkeakoulussa eri puolella Suomea.

Idea kiertueesta on nuorten oma, ja he ovat itse ideoineet myös kiertueen aiheet ja työpajat. Nuoret kertovat, että kiertueen tarkoituksena on kehittää yhdessä lastensuojelua.

He tuovat keskusteluun oman kokemusperäisen tietonsa, jotta sosionomiopiskelijat voisivat paremmin tunnistaa lastensuojelun todellisuuden omassa tulevassa työssään. Kiertueen yhtenä tavoitteena on vähentää lastensuojelun asiakkaisiin kohdistuvia ennakkoluuloja.

Viime keväänä kehittäjänuoret kiersivät Suomea kouluttaen kuntien sosiaalityöntekijöitä, tänä vuonna pääsevät ammattikorkeakoulujen sosiaalialan opiskelijat kokemuskouluttajien koulutettaviksi. Ryhmän tavoitteena on tavata kiertueen aikana 200 opiskelijaa. Kemiin ryhmä saapui viiden nuoren ja kahden ohjaajan joukolla.

Tehtävärasteilla sosionomiopiskelijat pääsivät tutustumaan tarinoiden kautta lasten kokemaan ja kysymään mieltä askarruttavia kysymyksiä. SOS-kehittäjänuoret myös haastoivat sosionomiopiskelijat katsomaan itseään ammattilaisena tulevaisuudessa: minkälaisia lastensuojelun työntekijöitä heistä tulee ja miten he toimisivat erilaisissa tilanteissa.

SOS-nuoret eetu.jpg

Eetu laittoi opiskelijat heti töihin. Taustalla seisomassa ohjaaja Olli Harjunen Espoon SOS-lapsikylästä.

 

SOS-nuoret eveliina.jpg

Eveliinan tarinassa on surua mutta myös lastensuojelun onnistumisia ja onnen hetkiä.

Sos-Lapsikyläsäätiön toimintaa voi tukea lahjoituksin.

 

Eetun, Joonatanin ja Eveliinan valokuvat on julkaistu asiaankuuluvilla luvilla.
SOS-nuoret joonatan.jpg

Joonatan luetutti työpajan aluksi erään nuoren tarinan.