kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Kevään yhteishaku 2015
6.3.2015 12:38

Kevään yhteishaku 2015

Valtakunnallinen korkeakoulujen toinen kevään yhteishaku alkaa 17.3. ja päättyy 9.4. klo 15. Haussa olevat koulutukset alkavat syksyllä 2015. Hakemuksen voi täyttää hakuaikana osoitteessa www.opintopolku.fi.


Kevään yhteishaussa ovat mukana ammattikorkeakoulut ja yliopistot. Haussa ovat ammattikorkeakouluopinnoista AMK –tutkinnot päivä- ja monimuoto-opintoina sekä ylemmät AMK-tutkinnot. Haussa olevien AMK-tutkintojen laajuus on 210-240 opintopistettä, ja opintojen kesto on koulutusten laajuudesta riippuen 3,5 - 4 vuotta. YAMK –tutkintojen laajuus on 60-90 opintopistettä ja koulutusten kesto  1 - 1,5 vuotta.

Lapin ammattikorkeakoulussa yhteishaussa on mukana kaiken kaikkiaan 33 koulutusta, joista AMK –tutkintoja on 29 ja YAMK –tutkintoja 6. Lapin AMKissa aloituspaikkoja tulee olemaan kaiken kaikkiaan 1278, joista 803 aloituspaikkaa on päiväopinnoissa, 335 aloituspaikkaa monimuoto-opinnoissa sekä ylemmässä AMKissa 140 aloituspaikkaa.

Päiväopintoja tarjotaan insinööri-, tradenomi-, kuvataiteilija-, agrologi-, metsätalousinsinööri-, restonomi-, fysioterapeutti-, sairaanhoitaja-, liikunnanohjaaja-, sosionomi- ja terveydenhoitajakoulutuksissa. Monimuoto-opintoja tarjotaan taas tradenomi-, restonomi-, sosionomi-, geronomi- ja insinöörikoulutuksissa. Lisätietoja AMK –tutkinnoista sekä yksittäisten koulutusten aloituspaikoista löydät täältä. Ylemmät AMK tutkinnot löydät täältä.

Haussa mukana olevat monimuoto-opinnot tarjoavat mahdollisuuden suorittaa AMK –tutkinnon joustavasti työn ohessa ja asuinpaikasta riippumatta, sillä opinnot toteutetaan verkko-opintoina ja lähijaksoin. Lähijaksojen määrä monimuoto-opinnoissa riippuu koulutuksesta. Monimuoto-opintoihin voivat hakeutua aikuiset mutta tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös nuoret, sillä työkokemusta monimuoto-opintoihin ei vaadita.  

Yhteishaussa voi hakea enintään 6 hakukohteeseen, jotka hakijan on asetettava hakuaikana sitovaan ensisijaisuusjärjestykseen. Hakijalle tarjotaan yhteishaussa vain yhtä korkeakoulupaikkaa. Mikäli hakija etsii hakuportaalissa www.opintopolku.fi Lapin AMKin koulutuksia, kannattaa hakukenttään syöttää ammattikorkeakoulun nimi kokonaisuudessaan: ”Lapin ammattikorkeakoulu”. 

Lisää tietoja hakemisesta ja valintaperusteista löydät täältä. Myös valintakoepäivät löytyvät täältä.

Kevään aikana erillishaussa ovat kaivosalan muuntokoulutus sekä ylemmän AMKin englanninkieliset International Business Management ja Forestry -koulutukset. Näihin koulutuksiin haetaan omalla hakulomakkeella. Erillishaussa olevien aloituspaikkojen lukumäärä on 40.

Hakutoimisto auttaa hakua koskevissa kysymyksissä, ja hakutoimiston yhteystiedot löydät täältä.Yhteishaku2015_3.jpg