kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Kesko-stipendi Lapin ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijalle
21.1.2014 20:00

Kesko-stipendi Lapin ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijalle

Lapin ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelija Susanna Stark palkittiin Kesko-stipendillä maanantaina 20.1. Rovaniemellä. Susanna Stark kuuluu ensimmäisiin liiketalouden opiskelijoihin, jotka valmistuvat Lapin AMKista.


Kesko on jakanut viime syksyn ja talven aikana 500 euron arvoisia Kesko-stipendejä 12 eri ammattikorkeakoulun 29 opiskelijalle, jotka ovat suorittaneet työharjoittelunsa joko Keskossa tai K-kaupassa. Stipendin luovutti Susannalle Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen.

Kesko-stipendiä voi anoa ammattikorkeakoulun opiskelija, joka suorittaa opintoihinsa kuuluvan työharjoittelun vähintään hyvin arvosanoin K-kaupassa tai Keskon toimipisteessä. Susanna oli suorittanut työharjoittelujaksonsa K-market Viirinkankaalla Rovaniemellä kiitettävällä arvosanalla.

Susanna Starkin näkökulmasta harjoittelupaikka K-Marketissa tarjosi aitiopaikan tutustua kaupan alan työtehtäviin. Pitkät työpäivät menivät myymälän perustehtävissä. Työpaikka opetti asiakaslähtöistä myyntityötä; kohtaaminen asiakkaan kanssa kun on joka kerta ainutlaatuinen tilanne. ”Siinä työssä oppi paljon ihmisistä”, Susanna summaa.

Kohta valmistuva Susanna kehottaa nuoria ihmisiä oma-aloitteisuuteen. Sillä saa aikaan merkittävän edun yrityksessä missä hyvänsä. Jos periaatteena on se, että haluaa oppia itse, pohtii eri vaihtoehtoja ja valitsee niistä, oppii itse eniten. Jos aina odottaa että joku toinen kertoo, miten asia tulisi tehdä, toistaa vain toisen valitsemia polkuja. Susannan kanssa samoilla linjoilla on myös Keskon aluejohtaja Jari Saarinen, joka neuvoo nuoria ihmisiä suhtautumaan ennakkoluulottomasti mihin tahansa työtehtäviin. ”Koskaan ei voi tietää, mihin mikäkin työtehtävä johtaa”, Saarinen vinkkaa.

Liiketalouden koulutusvastaava Hannele Niemi näkee asian samalla tavoin. Opiskelipa tai tekipä mitä tahansa, oppii aina jotain. Mitään ei tee koskaan turhaan, vaikka sitä hyötyä ei ihan heti näkisikään. Pidemmällä aikavälillä kaikkea osaamista voi hyödyntää. Ja vain kokeilemalla rohkeasti eri aloja selviää, mikä on oma juttu.

Ammattikorkeakouluopiskelijat ovat työantajanäkökulmasta Keskolle tärkeä kohderyhmä. Stipendillä halutaan muun muassa lisätä opiskelijoiden kiinnostusta kaupan alan töihin.

Lisätietoja:
Susanna Stark, puh. 0440 254344, susanna.stark@hotmail.com

Kesko, HR-kehittämispäällikkö Mikko Myyryläinen, puh. 01053 22872


Stipendin luovutus.jpg