kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Kesäpeliopinnoissa pelidemot hyvässä vaiheessa
12.7.2019 11:45

Kesäpeliopinnoissa pelidemot hyvässä vaiheessa

Lapin AMKin ja Lapin yliopiston yhteiset kesäpeliopinnot järjestetään tänä kesänä kolmatta kertaa. Tämän vuoden teemana on PC-peli. Kesäpeliopinnoissa opiskelijatiimit suunnittelevat ja toteuttavat omien ideoidensa pohjalta pelin.


Perjantaina 12.7. opiskelijatiimit esittelivät peliprojektinsa. Mukana esittelytilaisuudessa oli yhteensä 15  tiimiä, joissa on opiskelijoita Rovaniemeltä ja Torniosta. Esittelyssä esiteltiin työn alla oleva peli demon, videon tai kuvan avulla. Lisäksi tiimit kertoivat mitä ovat tehneet tähän saakka ja miten projekti etenee seuraavaksi sekä millaisia ongelmia tai haasteita projektin kanssa ollut.

Esittelyssä peleistä olivat mm. Drunk and Afraid selviytymispeli, Hitman Barbie, kauhupeli H.A.U.N.T., pokemonmainen Trust nimellä kulkeva peli, työnimellä Grey kulkeva velhopeli, keskiaikaan sijoittuva Tale, jossa velho tuhoaa mahtihirviön sekä REMgame, jossa päähenkilö Tapio näkee painajaisia eikä kykene heräämään. Osa peleistä on suunniteltu kaupallisiksi peleiksi. Jokaisessa tiimissä on opiskelijoita eri aloita, koska pelisuunnittelussa tarvitaan monenlaista osaamista: pelitaidetta (mallennusta, teksturointia ja animointia), peliohjelmointia eli koodausta, peliäänien ja äänimaailman työstöä, graafista suunnittelua, pelien käsikirjoitusta ja tarinallistamista, projektinhallintaa ja aikataulusta sekä myynti- ja markkinointitaitoja.

H.A.U.N.T. kauhupelissä viisi pelaajahahmoa seikkailee saarella metsästämässä kummitusta. Tähän mennessä tiimi on työstänyt pelimekaniikkaa ja -maailmaa hahmoineen, mallentaneet miljöötä sekä jatkoa ajatellen suunnitelleet pelin markkinointia. Tiimi seuraa sähköisen työkalun avulla työmäärää ja työtehtäviä. Jokaisella tiiminjäsenellä on oma rooli ja työtehtävät.

 IMG_0172.jpg

Tiimi esittelemässä kauhupelin demoversiota. 

 

Kiinnostuitko tieto- ja viestintätekniikan opinnoista?

Kysy lisää koulutuksen yhteyshenkilöltä: Maisa Mielikäinen 

Sähköposti: maisa.mielikainen(at)lapinamk.fi Puhelin: 040 710 6416Tradenomit Rovaniemi (4).JPG