kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Kesähaku: vielä 400 tavoittelee opiskelupaikkaa Lapin AMKista
9.8.2017 9:00

Kesähaku: vielä 400 tavoittelee opiskelupaikkaa Lapin AMKista

Tämän syksyn viimeiset opiskelupaikat jaetaan kesähakuun osallistuneiden kesken. Haku päättyi maanantaina 7. elokuuta. Valintakokeet järjestetään nopealla aikataululla, jotta kaikki valitut ehtivät lukuvuoden aloitukseen.


Kesän lisähaussa oli mukana 15 koulutusohjelmaa, joihin oli jäämässä aloituspaikkoja. Lapin AMKiin haki kolmen viikkoa kestäneen haun aikana jollain hakutoivesijalla 640 hakijaa. Hakijoista 400 hakee Lapin AMKiin ykköstoiveenaan.

Samoihin koulutusohjelmiin haki kevään yhteishaussa ykköstoiveenaan 459 hakijaa, mikä merkitsee sitä, että osaan koulutusohjelmista oli kesähaussa jopa enemmän hakijoita kuin kevään varsinaisessa yhteishaussa.

Tornion liiketalouden ja kuvataiteen ohjelmat ja insinöörikoulutukset Kemissä ja Rovaniemellä ovat tyypillisesti olleet kesähakujen suosikkeja. Syytä tähän ei ammattikorkeakoululla osata tarkkaan eritellä, mutta ainakin ensikertalaiskiintiön on arveltu lykkäävän hakupäätösten tekohetkeä.

Vaihtelu eri koulutusohjelmien avoimissa paikoissa on suurta. Eniten on vielä vapaata tietojenkäsittelyn tradenomikoulutuksessa ja insinöörien päiväkoulutuksissa. Vapaita paikkoja on eri ohjelmissa parista paikasta viiteentoista. Yhteensä paikkoja on vielä vähintään 107 opiskelijalle.

Valintakokeita järjestetään 9. – 16.8. Valintakokeista kerrotaan lisää ammattikorkeakoulun verkkosivulla www.lapinamk.fi/kesahaku.

Kesähaussa mukana olleiden koulutusten hakijamäärät kevään ja kesän hauissa vuonna 2017

Kesähaku 2017.jpg


Aiheesta aiemmin
Kesähaussa täytetään viimeiset opiskelupaikat (Lapin AMKin uutinen 28.6.2017)
Hakijamäärä Lapin AMKiin kasvoi (Lapin AMKin uutinen 7.4.2017)
Kesähaku oikaisi yhteishaun tulosta (Lapin AMKin uutinen 2.8.2016)


Lisätietoja
vararehtori Reijo Tolppi, reijo.tolppisähköposti.jpg, p. 040 537 5815yhteishaku.JPG