kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Kesähaku sai jälleen hakijat liikkeelle
13.8.2019 14:00

Kesähaku sai jälleen hakijat liikkeelle

Kesän lisähauissa täytetään ammattikorkeakoulujen vapaana olevat opiskelupaikat tälle syksylle. Lapin ammattikorkeakoulun kesähaku päättyi viime perjantaina.


Lapin AMKista oli kesähaussa mukana seitsemän AMK-tutkintoon johtavaa koulutusohjelmaa ja kaksi YAMK-tutkintokoulutusta. Lisäksi avattiin lisämahdollisuus hakea insinööreille tarkoitettuihin muuntokoulutuksiin.

Kesähaussa hakee Lapin ammattikorkeakouluun ensimmäisellä hakusijalla 211 opinhaluista. Kevään yhteishaussa maalis-huhtikuussa samoihin koulutuksiin oli hakijoita 212. Kesähaku siis kaksinkertaisti hakijamäärän jälleen tänä vuonna.

Hakijoiden kannalta tilanne on nyt vaikeampi, sillä jaettavia opiskelupaikkoja on huomattavasti vähemmän kuin keväällä. Esimerkiksi Tornion tradenomikoulutukseen on nyt 10 hakijaa jokaista aloituspaikkaa kohden kun keväällä hakijoita oli vähemmän kuin aloituspaikkoja.

Liitetiedostosta käy ilmi tarkemmat tiedot kesähaussa mukana olleista koulutuksista, niiden hakijamääristä kevään yhteishaussa ja uudelleen kesähaussa.

Kesähausta Lapin AMKiin aiempina vuosina:

Kesähaku: vielä 400 tavoittelee opiskelupaikkaa Lapin AMKista. Lapin AMKin uutinen 9.8.2017
Kesähaku oikaisi yhteishaun tulosta. Lapin AMKin uutinen 2.8.2016

Tiedostotyhteishaku