kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Kertyikö viime lukuvuodelta liian vähän opintopisteitä?
27.8.2013 13:00

Kertyikö viime lukuvuodelta liian vähän opintopisteitä?

Korkeakouluopiskelija, kertyikö lukuvuodelta 2012–2013 tarpeeksi opintosuorituksia? Opintopisteitä pitää olla keskimäärin vähintään 5 tukikuukautta kohti.


Jos korkeakouluopiskelija nosti viime lukuvuonna opintotukea 9 kuukaudelta, opintopisteitä pitää olla yhteensä vähintään 45.

Jos opintosuoritusten määrä jäi alle vaaditun, opiskelija voi välttää pulmat palauttamalla alkuvuoden tukea elokuun loppuun mennessä. Palautuksen voi tehdä verkossa www.kela.fi/asiointi.

Korkeakoulujen opintotukilautakunnat seuraavat vuosittain korkeakouluopiskelijoiden opintojen edistymistä. Jos opintosuorituksia ei ole kertynyt riittävästi, opiskelijalle lähetetään selvityspyyntö opintojen edistymisestä lokakuussa. Edistymisen seuranta koskee edeltävää lukuvuotta (1.8.–31.7.) ja koko opiskeluaikaa, eikä yksittäisten kuukausien opintoja valvota.

Jos huonon opintomenestyksen syynä on ollut sairaus tai muu erityinen syy, se voidaan ottaa huomioon edistymisen seurannassa. Opintojen edistymisen seurannassa tutkitaan myös opintotuen takaisinperintä silloin, kun opintosuorituksia on edeltävänä lukuvuotena ollut alle 1 opintopiste tukikuukautta kohti.

Syksyllä 2012 tehdyssä edistymisen seurannassa selvityspyyntökirje lähetettiin noin 19 000 korkeakouluopiskelijalle. Opintotukea maksettiin 163 000 korkeakouluopiskelijalle.