kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Keminmaan kunta ja Lapin AMK sopivat kumppanuudesta
29.5.2020 9:00

Keminmaan kunta ja Lapin AMK sopivat kumppanuudesta

Keminmaan kunnalla ja Lapin ammattikorkeakoululla on strategioidensa mukaisia yhteisiä tavoitteita.


Sopimuksen kohteena ovat erityisesti parempi strateginen kyvykkyys, paremmat, muotoillut palveluprosessit ja parempi veto- ja pitovoima.

Yhteistyömuodoiksi on sovittu muun muassa koulutusyhteistyö, asiantuntijuuden ja osaamisen jakaminen, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta ja opiskelijoiden työharjoittelut ja opinnäytetyöt. Koulutusyhteistyöhön kuuluu muun muassa YAMK-tutkintojen hyödyntäminen kunnan henkilöstön osaamisen kehittämisessä ja strategisessa valmennuksessa.

Myös uudet hankeavaukset ja tutkimukset ja selvitykset hallintokunta-ajattelun uudistamiseksi ovat työlistalla. Kummankin sopijapuolen tavoitteena on myös opiskelijavetovoiman kehittäminen.

Strateginen kumppanuus merkitsee myös lisääntyvää keskinäistä yhteydenpitoa, vierailuluentoja, tiedonvaihtoa ja asiantuntijayhteistyötä.

- Tavoittelemme konkretiaa ja aitoa yhteistyötä, jolla on merkitystä kunnan kehittämisessä, kunnanjohtaja Mauri Posio tiivistää sopimuksen merkityksen.

Myös ammattikorkeakoulu tavoittelee mitattavaa onnistumista.

- Ammattikorkeakoulun kannalta on erittäin kiinnostavaa se, että olemme löytäneet Keminmaan kunnan kanssa konkreettisia kehittämiskohteita, jossa yhdessä voimme vahvistaa henkilöstön osaamista, alueen veto - ja pitovoimaa sekä strategista ajattelua. Ja tehdä hyvää yhteistyötä arjessa, rehtori Riitta Rissanen summaa.

Yhteistyötä koordinoivat elinkeinokoordinaattori Seppo Selmgren ja YAMK-yliopettaja Sirkka Saranki-Rantakokko. Yhteyshenkilöt laativat toimintasuunnitelman, jossa kuvataan yksityiskohtaisemmat teemat ja toimenpiteet. Toimenpidesuunnitelma laaditaan ja tarkistetaan vuosittain.

Sopimuksen ovat allekirjoittaneet kunnanjohtaja Mauri Posio ja toimitusjohtaja-rehtori Riitta Rissanen. Sopimus on tällä erää voimassa kolme vuotta.

Keminmaan kunta kumppanuussopimus.jpg

Sopimuksen allekirjoitukseen liittyvä keskustelutilaisuus järjestettiin verkon yli 28.5. Mukana olivat Seppo Selmgren, Lapin AMKin palvelupäällikkö Mirva Juntti, Mauri Posio ja YAMK-päällikkö Outi Hyry-Honka.