kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Kemijoki Oy:n tunnustuspalkinto kolmelle Lapin ammattikorkeakoulun opinnäytetyölle
Uutiset
31.5.2023 9:00

Kemijoki Oy:n tunnustuspalkinto kolmelle Lapin ammattikorkeakoulun opinnäytetyölle

Tänä vuonna stipendirahaston kautta myönnettiin tuhannen euron ja kaksi 500 euron suuruista tunnustuspalkintoa.


Kemijoki Oy palkitsi kolme Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijoiden opinnäytetyötä tunnustuspalkinnoilla. Vuosittain palkitaan ansioituneita opinnäytetöitä, jotka huomioivat ja tukevat pohjoisen toimintaympäristön erityispiirteitä, alueellista elinvoimaa ja kehitysnäkymiä.

Palkittujen joukossa eri alojen opinnäytetöitä

Tuhannen euron arvoisen tunnustuspalkinnon sai Rovaniemellä maanmittaustekniikan insinööriksi valmistunut Jani Koivuniemi. Hänen opinnäytetyönsä tutkii Precise Point Positioning- eli PPP-satelliittikorjauksen hyödyntämistä Maanmittauslaitoksessa, joka toimi myös opinnäytetyön toimeksiantajana. Tutkimus osoitti mittaustekniikan olevan käyttökelpoinen toimitustuotantoon otettavaksi.

”Opinnäytetyön aihe syntyi käytännön tarpeen ratkaisemisesta. Tutkimus vaati paljon työtä, mutta aiheensa ansiosta prosessi oli mielenkiintoinen ja mukaansatempaava. Tunnustuspalkinto lämmitti mieltä. Se osoitti, että suuri työmäärä johti onnistuneeseen lopputulokseen”, Koivuniemi kertoo.

Toisen 500 euron suuruisista tunnustuspalkinnoista sai Piia Peiponen, joka valmistui tradenomiksi Tornion kampukselta tietojenkäsittelyn koulutusohjelmasta. Peiposen opinnäytetyö käsittelee dataa osana yritysvastuuta ja luo toimeksiantajana toimivalle yritykselle strategian vastuulliseen datan käyttöön.

”Tutkimus perustui toimeksiantajan tarpeeseen. Prosessina tutkimus oli työläs mutta palkitseva, ja olin iloinen siitä, että sain tehdä opinnäytetyöni aiheesta, josta on konkreettista hyötyä. Palkinto oli mukava tunnustus tekemästäni työstä”, Peiponen kertoo.

Kemijoki Oy:n stipendirahasto myönsi toisen 500 euron suuruisen tunnustuspalkinnon Rovaniemellä liikunnanohjaajaksi valmistuneille Saana Keräselle ja Emilia Pahkalalle. Keräsen ja Pahkalan opinnäytetyö tutkii kuukautiskierron vaikutusta naisurheilijan alaraajojen voimatasoihin. Aihe on liikunta-alalle merkityksellinen naisurheilijoiden optimaalisen suorituskyvyn kannalta.

”Teema koskettaa laajasti suomalaista väestöä. Vaikka voimaharjoittelua ja optimaalista suorituskykyä on tutkittu Suomessa paljon, on tämä naisten osalta merkittävä näkökulma toistaiseksi jätetty vähemmälle huomiolle”, Pahkala kertoo. ”Tällainen huomionosoitus tuntuu todella hyvältä. Työmme huomioiminen tunnustuspalkinnolla on merkittävää erityisesti siksi, että aiheesta on olemassa verrattain vähän suomalaista tutkimustietoa”, Keränen jatkaa.


Stipendirahastotoimintaa yhdessä Kemijoki Oy:n kanssa

Kemijoki Oy:n stipendirahaston erityispiirre on, että Lapin AMK:n opiskelijat hoitavat rahastoa ja sijoituksia projektina, josta he saavat opintopisteitä. Myös tunnustuspalkintojen tarkoituksena on kannustaa opiskelijoita sekä huomioida opiskelijan tekemä pitkäjänteinen työ. Tunnustuspalkinto toimii usein etuna myös työnhaussa.

”Ilmassa oli kevätjuhlan tuntua, kun jaoimme vuosittaisia tunnustuspalkintoja. Stipendirahastomme on toiminut 1990-luvun loppupuolelta saakka. Olimme jälleen vaikuttuneita saamistamme hakemuksista, joiden joukossa oli kiinnostavia tutkimusaiheita eri aloilta. Tänä vuonna tunnustuspalkinnon saajien opinnäytetöissä korostuivat erityisesti digitalisaation ja data-analytiikan soveltamisen näkökulma, hyvinvoinnin ja tasa-arvon edistäminen sekä pohjoisen toimintaympäristön huomioiminen”, kertoo Kemijoki Oy:n johtaja Tarja Zitting-Huttula.

Toivotamme onnea tunnustuspalkinnon saaneille!

Linkit opinnäytetöihin:

Koivuniemi, Jani: PPP-satelliittikorjauksen hyödyntäminen Maanmittauslaitoksessa
Peiponen, Piia: Data osana yritysvastuuta: strategia vastuulliseen datan käyttöön
Pahkala, Emilia; Keränen, Saana: Kuukautiskierron vaikutus naisurheilijan alaraajojen voimatasoihin

Lisätietoja:

Tarja Zitting-Huttula
Johtaja, ihmiset ja viestintä, Kemijoki Oy
020 703 4414, tarja.zitting-huttula(at)kemijoki.fi

Riitta Rissanen
Rehtori, Lapin ammattikorkeakoulu
040 029 3545, riitta.rissanen(at)lapinamk.fiTodistuskansio ja logopaperit.