kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Kemijoki Oy jakoi 2000€ ansioituneille Lapin AMKin opiskelijoille
11.8.2017 13:53

Kemijoki Oy jakoi 2000€ ansioituneille Lapin AMKin opiskelijoille

Kemijoki Oy piti stipendienjakotilaisuuden torstaina 10.8, jossa palkittiin neljä Lapin AMKin opiskelijaa.


Kemijoki Oy perusti vuonna 2000 stipendirahaston, josta on jaettu ansioituneille Lapin AMKin (ja entisen Rovaniemen ammattikorkeakoulun) opiskelijoille stipendejä.

Keväällä 2017 rahasto julisti haettavaksi tekniikan ja kaupallisen alan opiskelijoille (AMK ja YAMK) opinnäytetyön tekemiseen yhden 1000 euron ja kaksi 500 euron apurahaa. Apurahojen myöntämisen edellytyksenä opinnäytetöille oli, että ne tarkastelevat ansiokkaasti pohjoisen elinkeinoelämän erityspiirteitä, elinvoimaa ja kehitysnäkymiä.

Rahastotyöryhmä päätti jakaa apurahat seuraaville henkilöille:

1.Tieto- ja viestintätekniikan insinööriopiskelija Ville Polvelalle 1000 euroa seuraavin perustein:
Polvelan opinnäytteessä on tarkoitus pohtia striimaamisen (suoratoiston) ongelmia ja hyötyjä, ja lopullisena tavoitteena on jalostaa idea toimivaksi yritykseksi. Polvelan työ on hyvä esimerkki uuden teknologian hyväksikäytöstä yritystoiminnan perustana, ja Polvela on uskaltanut asettaa riman itselleen niin korkealle, että siitä yli selviämällä hän tulee työllistämään paitsi itsensä myös monta muuta.

2. Tradenomiopiskelijalle Elli-Mari Mourujärvelle 500 euroa seuraavin perustein:
Pitkien etäisyyksien maakunnassa yksi merkittävimmistä yritystoiminnan ongelmista on markkinoille pääsy ja tuotteiden kustannustehokas jakelu. Verkkokauppa on jo nyt varteenotettava vaihtoehto jakelukanavana ja Mourujärven opinnäytetyön tuloksia voitaneen hyödyntää varsinaisen tutkimuskohteen lisäksi laajemminkin jakelukanavien monipuolistamista pohtivissa yrityksissä.

3. Tradenomiopiskelijoille Reetta Lohelle ja Ellimaria Ylilokalle 500 euroa seuraavin perustein:
Työhyvinvointi ja tuottavuus ovat yhä tiiviimmin sidoksissa toisiinsa. Lappilaiselle työelämälle tyypillinen piirre ovat pienet työyhteisöt pienillä paikkakunnilla, ja Lohen & Ylilokan työ edistää juuri tällaisten yritysten kehittämistä. Lohen ja Ylilokan kohdeorganisaatio toimii matkailualalla, joka jo tällä hetkellä kamppailee työvoimapulan kanssa, ja tällaisessa toimintaympäristössä työhyvinvointiin ja –viihtyvyyteen vaikuttavien asioiden tunnistaminen on erityisen ajankohtaista.

Stipendin saaneista opiskelijoista Ville Polvela oli ainoa, joka pääsi paikalle stipendien jako tilaisuuteen. Ennen stipendin luovutusta Polvela esitteli oman opinnäytetyönsä pohjalla olevan Streamia palvelun.

Ville Polvela.JPG

Ville Polvela 2.JPG

Ville Polvela esittelee Streamia palvelua.


Streamia on Ville Polvelan perustama verkkopalvelu, joka palvelee live streamien katsojia, niiden tekijöitä ja kaikkien live-tapahtumien järjestäjiä. Palvelun kautta on mahdollista seurata suoria lähetyksiä, streamaus tekniikkaan liittyviä artikkeleita, oppaita ja haastatteluja.

- Alun perin idea Streamiasta syntyi ammattikoulun loppu puolella, kun opiskelin datanomiksi. Kehitin siellä opinnäytetyönä tämän ja nyt olen Lapin AMKissa insinööriopinnoissani kehittämässä tästä parempaa ja kehittyneempää versiota. Työstän tätä nyt opinnäytetyönä ja tarkoitus olisi tämän Streamia palvelun ohella tutkia striimaamisen kaupallisia mahdollisuuksia Pohjois-Suomessa, Polvela kertoo.


Reijo stipendienjakotilaisuudessa.JPG

Lapin AMKin vararehtori Reijo Tolppi piti puheen, jossa kertoi Mourujärven sekä Lohen ja Ylilokan stipendeillä palkituista opinnäytetöistä.


Kemijoki Oy:n stipendejä tavoitteli yhteensä 9 opiskelijaa, joista Ville oli ainoa insinööriopiskelija ja muut olivat tradenomiopiskelijoita.

stipendien jako.JPG

Ville Polvelan palkitsi 1000€ stipendillä Tarja Zitting-Huttula, Tuomas Timonen ja Jani Ollila Kemijoki Oy:stä.


Palkinto vetää Polvelan hiljaiseksi, mutta omien sanojensa mukaan hän tiesi olevansa vahvoilla Streamian ansiosta, kun lähti tavoittelemaan tätä apurahaa.

Polvela on tämän lisäksi parhaillaan mukana myös Helsingin Sanomain Säätiön innovaatiokilpailussa Uutisraivaajassa. Tästä kilpailusta hän on jo voittanut 10 000€ kehittämisrahaa päästessään viiden finalistin joukkoon, jotka tavoittelevat 250 000€ päävoittoa.

- Osallistuin aiemmin tällaiseen Open Arctic Challenge -innovaatiokilpailuun, jossa oli tarkoitus etsiä avoimeen dataan perustuvaa palvelua ja kehittää sellaista. Siitä tuli menestystä ja 1000€ palkinto, joka innoitti lähtemään mukaan myös tähän isompaan kilpailuun.

IMG_6903.JPG

Ville Polvelan on tarkoitus valmistua tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi Lapin AMKista vuoden vaihteessa.


Polvelan mukaan myös nämä stipendi rahat on tarkoitus käyttää kilpailuun valmistautumiseen. Hän kehittelee parhaillaan Streamiaan uutta versiota, joka on tarkoitus julkaista syksyllä 2017.

- Jos tästä kilpailusta tulee voitto, niin sitten pistetään yritystä pystyyn ja mietitään mitä sitten voitaisiin tehdä, silloin palveluun voitaisiin lisätä, vaikka live-streamaamiseen liittyviä luentoja, tapahtumien järjestämistä tai jotain muuta. Tarkoituksena olisi ruveta yrittäjäksi ja siten työllistää itsensä ja muita, Polvela kertoo.ryhmäkuva

Kuvassa vas. Reijo Tolppi, Tuomas Timonen, Ville Polvela, Tarja Zitting-Huttula ja Jani Ollila.