kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Kemi ja oppilaitokset ainutlaatuisen laajaan yhteistyöhön
29.8.2018 7:00

Kemi ja oppilaitokset ainutlaatuisen laajaan yhteistyöhön

Kemin kaupunki, Lapin yliopisto, Ammattiopisto Lappia ja Lapin ammattikorkeakoulu ovat solmineet tänä kesänä kumppanuussopimuksen. Yhteistyön käynnistämisessä ei haluttu viivytellä, vaan konkreettisia toimia haettiin jo eilen Digipoliksessa.


Kaupungin ja kolmen oppilaitoksen kumppanuus on luonteeltaan sekä strategista että operatiivista: yhteisenä tahtotilana on vahvistaa Kemin kaupungin roolia innovaatioalustana. Kumppanusten yhteistyö kohdistuu 1) kiertotalouteen, 2) puurakentamisen kehittämiseen, 3) matkailun kehittämiseen (ml. teollinen matkailu), 4) ennakoivaan hyvinvointiin ja 5) vihreään Kemiin osana kestävää kehitystä. Kumppanuussopimus ei sulje pois muutakaan yhteistyötä tai kahdenvälistä yhteistyötä.

Kumppanuussopimuksen allekirjoittivat kesäkuussa Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen, Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotola, Ammattiopisto Lappian rehtori Virpi Lilja ja Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen.

Yhteistyön muotoina tulevat kysymykseen muun muassa asiantuntijuuden ja osaamisen jakaminen, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta, koulutusyhteistyö, opiskelijoiden työharjoittelut, opinnäytetyöt, kansainvälinen toiminta, yhteiset tapahtumat ja tilaisuudet ja viestintä ja markkinointi.

Kumppanuus ei jää juhlavaksi paperiksi, vaan sen toteuttamiseksi on jo työn alla konkreettinen toimenpidesuunnitelma, jossa lyödään lukkoon yksityiskohtaisemmat teemat ja toimenpiteet. Toimenpidesuunnitelma laaditaan ja tarkistetaan vuosittain.

Toimenpidesuunnitelman ensimmäistä luonnosta vietiin eteenpäin tiistaina 28. elokuuta Digipoliksessa järjestetyssä työpajassa, johon pääsivät osallistumaan lähestulkoon kaikki 70 kutsutta toimijaa – myös Kemin kaupunginhallituksen jäseniä.

Työpajoissa tehtiin kaikkiin viiteen yhteistyöteemaan toimintaehdotuksia, joilla teemaa voisi viedä eteenpäin Kemin kaupungin ja kolmen oppilaitoksen yhteistyöllä seuraavan kolmen vuoden aikana.

Seuraavassa vaiheessa toimintasuunnitelmasta vastaava ryhmä koostaa työpajan tulokset, jonka jälkeen sovittuja toimia aletaan toteuttaa 18. syyskuuta jälkeen.
Lisätietoja toimintasuunnitelman valmistelijoilta:

Kemin kaupunki Jukka Feodoroff, elinkeinopäällikkö
jukka.feodoroff(ät)kemi.fi, 040 480 1067

Lapin yliopisto Jari Rinne, innovaatiopäällikkö
jari.rinne(ät)ulapland.fi, 0400 210 803

Ammattiopisto Lappia Tuomo Palokangas, innovaatiojohtaja
tuomo.palokangas(ät)lappia.fi, 050 3598406

Lapin ammattikorkeakoulu Mirva Juntti, palvelupäällikkö
mirva.juntti(ät)lapinamk.fi, 0400 126 287Kemikumppanuus työpaja kiertotalous web.jpg

KiertotaloustyöpajassaKemikumppanuus työpaja hyvinvointi web.jpg

Työpaja #4:n aiheena oli ennakoiva hyvinvointi