kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Kaupungitkin tarvitsevat hyviä kumppaneita
21.12.2017 16:00

Kaupungitkin tarvitsevat hyviä kumppaneita

Tornion kaupunki, Lapin AMK ja Ammattiopisto Lappia ovat solmineet kumppanuussopimuksen, jolla edistetään kaikkien sopijapuolien strategisesti tärkeiden tavoitteiden toteutumista.


Kuntasektori käy läpi suuria muutoksia, ja Torniossakin laaditaan paraikaa uutta strategiaa. Ajankohta on ollut oivallinen myös kumppanuuksien tarkasteluun ja luomiseen. Kaupunki on halunnut määritellä ne tahot, joiden kanssa se pääsee parhaiten tavoitteisiinsa.

Ammattikorkeakoulu on kaupungille yksi resurssikumppani, jonka mahdollisuuksia ja potentiaalia se on tähän mennessä hyödyntänyt melko vähän.

Kumppanuussopimus ei ole luonteeltaan hankintasopimus, vaan siinä on määritelty kaikkien kolmen osapuolen strategisista tavoitteista yhtymäkohtia, joissa yhdessä toimiminen vie osapuolien omaakin toimintaa eteenpäin. Nämä on sopimuksessa koottu neljään kokonaisuuteen: 1. Uudet investoinnit ja työmahdollisuudet, 2. Elinkeinoelämää palvelevat innovaatiot ja kehittämisympäristöt, 3. Matkailun kehittäminen ja 4. Koulutusyhteistyö ja työelämäpalvelut.

Sopimuksen allekirjoittivat Tornion kaupungintalolla torstaina 21. joulukuuta kaupunginjohtaja Timo Nousiainen, vararehtori Reijo Tolppi ja Lappia-kuntayhtymän johtaja Virpi Lilja.

 

 

Sopimuksen toimenpidesuunnitelmaan kuuluu monia konkreettisia toimenpiteitä, ja käytännön yhteistyö alkaa jo tammikuussa.
Ammattiopisto Lappian kanssa ammattikorkeakoululla on vanhastaan kahdenkeskinen kumppanuussopimus samoin kuin Lapin ammattiopiston ja useiden Lapin kuntien kanssa.

Tornion kanssa laadittu kolmikantasopimus on ensimmäinen laatuaan. Vastaava kolmikantaan perustuvan kumppanuussopimuksen valmistelu käynnistyy piakkoin Kemin kaupungin kanssa.

Lisätietoja antaa Lapin ammattikorkeakoulun palvelupäällikkö Mirva Juntti, mirva.juntti(ät)lapinamk.fiKolmikantasopimuksen allekirjoitustilaisuus Torniossa