kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Kansallisuudet kohtaavat kesäkoulussa
30.5.2017 11:00

Kansallisuudet kohtaavat kesäkoulussa

Kansainvälinen Arctic Summer School alkoi Torniossa maanantaina 29. toukokuuta. Opettajia ja opiskelijoita on kaikkiaan 16 eri maasta.


Arctic Summer Schooliin on tänä vuonna ilmoittautunut mukaan kaikkiaan 27 korkeakouluopiskelijaa eri maista. Osa opiskelijoista on tutkinto-opiskelijoina Suomessa ja osa on tullut Tornion kesäkampukselle osana vaihto-opintojaan.

Kesällä opiskelu ja opiskelijaelämä kietoutuvat toisiinsa eri tavalla kuin muulloin. Kampus on hiljainen, ja opiskelijat viettävät lähestulkoon kaiken vapaa-aikansakin yhdessä. Tuutoropiskelija ja assistentti Natalia Pulakka auttaa opiskelijoita asettumaan Tornioon, tutustuttaa AMKin opiskelukäytäntöihin ja järjestää vapaa-ajan ohjelmaa myös viikonlopuille. Osa opiskelijoista viettää Torniossa koko kesän.

Myös suurin osa Summer Schoolin opettajista tulee ammattikorkeakoulun eurooppalaisista kumppanikorkeakouluista. Vierailevat opettajat ovat Louis Klomp, Teun Lucassen, Paul de Jong ja Martje Pool Hollannista, professori Bernd Schwien Saksasta, opettaja Michael Campion Irlannista, lehtori Ekaterina Evmenova Venäjältä, lehtori Anna Soltysik-Piorunkiewicz Puolasta ja opettajat Marc Clerkx ja Sylvie Vanrenterghem Belgiasta.

Summer School kestää koko kesän aina elokuun 29. päivään asti. Kesän aikana on mahdollista suorittaa jopa 30 opintopisteen edestä business- ja ITC-opintoja.
Yritysvierailut ja –toimeksiannot kuuluvat kiinteänä osana Summer School -opiskelua. Ryhmä on jo saanut kehittämistoimeksiannon Veenwaters Oy:lta, jossa opiskelijat vierailevat jo ensi viikolla.

Nyt käynnistynyt Summer School on järjestyksessään kolmas.

Katso video ensimmäisen päivän aamulta.

Lue juttuja aiemmilta kesiltä:
Tornion kesäkampuksella pidetään yhtä (2015)
Opiskelijoiden into ja motivaatio yllättivät kesäkampuksen opettajat (2015)
•  Summer School alkoi Torniossa (2016)
Arctic Summer School liput 2017.jpgNatalia Pulakka.jpg

Opiskelijatuutori ja assistentti Natalia Pulakka sai ensi töikseen jakaa opiskelijoille tervetulolahjana AMKin reput ja muita tarvikkeita.