kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Kansainvälisellä viikolla syvennettiin yhteistyötä kumppanuuskorkeakoulujen kanssa
7.12.2022 8:00

Kansainvälisellä viikolla syvennettiin yhteistyötä kumppanuuskorkeakoulujen kanssa

Lapin ammattikorkeakoulun toinen kansainvälinen viikko järjestettiin 29.11.–1.12.2022 kaikissa kolmessa Rovaniemen, Kemin ja Tornion kampuskaupungissa.


Ensimmäinen kansainvälinen institutionaalinen viikko järjestettiin maaliskuussa 2020, juuri ennen kuin koronapandemia vaikutti yhteiskuntiin eri puolilla maailmaa ja teki kansainvälisestä yhteistyöstä haastavaa ja monissa tapauksissa mahdotonta. Seuraava viikko oli suunniteltu keväälle 2022, mutta koska tilannetta oli tuolloin vielä vaikea ennustaa, oli tapahtuma lykättävä marraskuulle.

Tänä vuonna kansainvälisen viikon teemana oli kumppanuuksien syventäminen ja yhteistyön kehittäminen. Osaamisryhmät kutsuivat omia kumppaneitaan osallistujiksi kansainväliselle viikolle. Kansainväliselle viikolle saapui 66 vierasta useista kumppaniyliopistoista: Belgiasta, Ranskasta, Grönlannista, Saksasta, Unkarista, Alankomaista, Puolasta, Portugalista, Romaniasta, Sloveniasta, Espanjasta, Sveitsistä, Turkista, Ugandasta, Isosta-Britanniasta ja Skotlannista. On ollut ilo vastaanottaa vieraita talviseen Lappiin, Napapiirille.

Kansainvälisellä viikon aikana käytiin hedelmällisiä keskusteluja, joista saatiin uusia ideoita ja näkökulmia siitä, miten koulutus- ja tutkimusyhteistyötä voidaan syventää tulevina vuosina.

Kansainväliset vieraamme tutustuivat oppimisympäristöihin ja laboratorioihin, ja Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijat osallistuivat vierailevien professoreiden luennoille viikon aikana. Viikon tavoitteena oli myös  kannustaa Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijoita ulkomaan vaihtojaksoille vahvistamaan osaamista kumppanuusyliopistoissa.

Sään suhteen joulukuun luminen alku ja vierailu paikallisilla porotiloilla antoi kansainvälisille vieraillemme hyvän käsityksen arktisista olosuhteistamme ja elinkeinoista. Viikko oli erittäin antoisa ja toivomme, että yhteistyömme tiivistyy entisestään kumppanuusyliopistojen ja -ammattikorkeakoulujen kanssa. Toivotamme vierailijat tervetulleiksi Lappiin pian uudestaan.

Kuvia vierailuista eri kampuksille ja oheiskohteisiin:

Visitors in Kemi Campus
Kemin kampuksella

visitors in Kemi campus
Kemi kampus, aistihuoneen esittely

visitors in Kemi snow castle
Kemin Lumilinnassa

visitors in reindeer farm
Vierailu porotilalle

Visitors of Lapland UAS in Tornio
Vierailu Tornion kampukselle

visitors in Rovaniemi campus
Vierailu Rovaniemen kampukselle
visitors in Kemi snow castle