kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Kansainvälinen seurue tutustuu Lapin ainoaan maailmanperintökohteeseen
12.9.2018 8:00

Kansainvälinen seurue tutustuu Lapin ainoaan maailmanperintökohteeseen

Struven ketju on kolmiomittausketju Pohjoisen jäämeren ja Mustanmeren välillä. Sillä selvitettiin maapallon muotoa ja kokoa 1800-luvulla. Struven ketju kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon.


Maailmanperintökohteeksi valituista mittauspisteistä kuusi sijaitsee Suomessa. Lisätietoa Struven ketjusta löytyy mm. Maanmittauslaitoksen sivulta.

Torniosta lähtee keskiviikkona 12.9. kansainvälinen 30 henkilön seurue tutustumaan Tornionlaaksossa sijaitseviin Struven ketjun pisteisiin Alatornion kirkolla, Aavasaksalla ja naapurimaamme Ruotsin Perävaarassa, Pullingissa ja Jupukassa.

Matka järjestetään yhteistyössä LEADER-ohjelmasta rahoitetun 'Struve Route Network' kumppaniverkoston kanssa, jossa on toimijoita Suomesta, Ruotsista, Virosta ja Latviasta.

Vierailun tavoitteena on tutustua alueella oleviin pisteisiin ja miettiä yhteisiä kehittämismahdollisuuksia kansainvälisesti. Samalla lisätään paikallisten toimijoiden yhteyksiä niin kansalliseen kuin kansainväliseenkin verkostoon. Ketjun hyödyntämiseen mm. liiketoiminnassa ja opetuksessa toivotaan uutta potkua.

Keskiviikkoiltana vieraillaan Perävaarassa, torstaina Ylitornion, Övertorneån ja Pajalan pisteisiin ja perjantaina kokoonnutaan ensin Tornionlaakson maakuntamuseolla minkä jälkeen, noin klo 12.45 tehdään yhteenveto kehittämisideoista Lapin ammattikorkeakoulun tiloissa Minervassa (Kauppakatu 58, Tornio).

Lisätietoa:
Hankekoordinaattori Eila Seppänen, 040 502 2413 | e-mail: eila.seppanen[at]lapinamk.fi.

struven ketju.jpgstruven ketju uutiskuva.jpg