kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / K-kauppiasliitto ja Lapin AMK yhteistyössä
27.4.2017 9:57

K-kauppiasliitto ja Lapin AMK yhteistyössä

Kauppa on elinkeinoelämän suurin työllistäjä. Kokonaisuudessaan kaupan ala työllistää lähes 300 000 henkilöä. Joka viides töissä olevista alle 25-vuotiaista nuorista työskentelee kaupan alalla. Monen ura on aikanaan lähtenyt liikkeelle kaupan alalta kesätöiden tai työharjoittelupaikkojen kautta.


K-kauppiasliitto ja Lapin AMK tarjoavat yhteistyössä verkossa toteutettavat vähittäiskauppaa ja kauppiasyrittäjyyttä käsittelevät Kauppa ja yrittäjyys -opinnot. Opiskelijalla on valittavanaan kolme 5 opintopisteen opintojaksoa, joka koostuvat vähittäiskaupan perusteista sekä ihmisten ja asioiden johtamisesta.

K-kauppiasliiton kehittämispäällikkö Kai Laikion mukaan Kauppa ja yrittäjyys -opinnot antavat opiskelijalle kokonaiskuvan vähittäiskaupan toimialasta sekä siihen liittyvistä työtehtävistä:

- Opintojaksojen myötä opiskelija osaa esimerkiksi määritellä kaupan kohderyhmiä sekä vähittäiskauppaan liittyviä kilpailukeinoja. Henkilöstöjohtamisen työvälineiden käytön oppiminen sekä toiminnan ja talouden suunnitteleminen ovat myös opintojaksojen keskeisenä oppimistavoitteena.

- Opintojaksot antavat siis hyvät valmiudet hakea kaupan alan työtehtäviin niin myymälöihin sekä esimerkiksi Keskon taustatoimintoihin. Opintojaksoissa on mukana tehtäviä ruoka-, rauta- ja erikoiskaupasta, joten opinnot ovat hyvin monipuolisia.

 

Laikio_kai_mk15.JPG
K-kauppiasliiton kehittämispäällikkö Kai Laikio

 

Kauppa ja yrittäjyys –opintojen suorittaneiden on mahdollista saada K-kauppiasliiton myöntämä stipendi. K-kauppiasliitto myöntää opiskelijalle kyseisen stipendin, mikäli hän suorittaa kaikki kolme opintojaksoa hyväksytysti vuoden 2017 aikana.

Lapin AMKin opiskelijalle Kauppa ja yrittäjyys -opinnot ovat maksuttomia, joista lisätietoja antaa kaupan ja kulttuurin osaamisalan lehtori Pirkko Tervonen:

- Opiskelija voi opiskella joustavasti oman aikataulunsa mukaisesti, sillä kaikki opiskelumateriaali on verkossa. Tehtävien tekeminen edellyttää materiaaliin tutustumista ja käytännön tilanteiden havainnointia vähittäiskaupoissa.

- Opinnot on tehty ammattikorkeakoulutasoisiksi ja ne ovat tarjolla useimmissa ammattikorkeakouluissa. Jos opiskelija suorittaa kaikki 15 opintopisteen opinnot, hän saa erillisen todistuksen suorituksestaan. Lapin ammattikorkeakoulussa opinnot ovat olleet erittäin suosittuja jo muutaman vuoden ajan.

Kauppa ja yrittäjyys -opintoja voi suorittaa myös kuka tahansa kaupanalasta ja yrittäjyydestä kiinnostunut, iästä ja koulutustaustasta riippumatta avoimen AMKin kautta.

- Opinnot toteutetaan verkko-opintoina, joten niitä voi opiskella myös työn ohella ja asuinpaikkakunnasta riippumatta. Avoimessa AMKissa opiskelu on edullista, opintomaksu on vain 10 euroa per opintopiste. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa joko yksittäinen opintojakso tai kolmen opintojakson kokonaisuus, kertoo avoimen AMKin koordinaattori Niina Riihiniemi.

Lisätietoja avoimen AMKin kautta suoritettavista Kauppa ja yrittäjyys -opinnoista sekä ilmoittautumisohjeet löydät täältä.
kauppiasliitto.jpg