kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Jo 100 opiskelijaa valmistunut ylempään AMK-tutkintoon
27.10.2014 9:17

Jo 100 opiskelijaa valmistunut ylempään AMK-tutkintoon

Lapin ammattikorkeakoulusta on sen kymmenen olemassa olon kuukauden aikana valmistunut jo sata opiskelijaa ylempään AMK-tutkintoon.


Sadannen tutkintotodistuksen sai rovaniemeläinen Jari Kokko, jolle oli jo aiemmin päätetty myöntää AMKin stipendi erinomaisesta opintomenestyksestä. Jari Kokko valmistui viime perjantaina insinööri (ylempi AMK) –tutkintoon.

Rehtori Martti Lampela kutsui Jari Kokon kahvituokioon työhuoneelleen. Kokolle YAMK-tutkinto oli pitkän tähtäimen suunnittelun tulos.

- Tiesin, että tulisin hakeutumaan jatkokoulutukseen jo silloin kun kuulin koulutuksesta ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten. Heti kun sain hakukelpoisuuteen vaadittavan kolmen vuoden työkokemuksen kokoon, laitoin hakupaperit vetämään, hän kertoo.

Opinnot olivat myös hyvä mahdollisuus vetää hetkeksi henkeä työelämästä ja panostaa päätoimiseen opiskeluun ansiosidonnaisen päivärahan turvin. Ylemmässä AMK-tutkinnossa Jari Kokkoa kiinnostivat tutkinnon sisältämät monipuoliset itsensä kehittämisen mahdollisuudet. Toisena syynä koulutusohjelmaan hakeutumiselle oli halu suorittaa EQF7-tasoinen tutkinto, jotta sen puuttuminen ei muodostuisi myöhemmin työuralla etenemisen esteeksi.

Vuonna 2007 tietotekniikan insinööriksi valmistuneelle Kokolle ongelmaperustainen oppimismenetelmä oli uusi juttu.
- Alkuhankaluuksien jälkeen uusi oppimismenetelmä oli erittäin mielenkiintoinen ja palkitseva. Siinä oppiminen tapahtui yksilöllisesti kunkin oppilaan ehdoilla, mutta kuitenkin ryhmän etuja palvellen, hän kertaa.

YAMK-opintojen opinnäytetyön Jari Kokko teki kehittämistehtävänä työnantajalleen Rovaniemen kaupungin kansalaisopistolle. Työssään hän tutki opiskelijapalautteen vaikutusta opetuksen kehittämisessä.

Ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaminen ammattikorkeakoulussa on aiempaa suositumpaa, mikä näkyy sekä hakijoiden että valmistuneiden määrissä. Vuonna 2014 YAMK-tutkintoon hakevien opiskelijoiden määrä nousi edellisvuodesta lähes 80 prosenttia. Myös valmistuneita on koko ajan enemmän: kun viisi vuotta sitten Kemi-Tornion ja Rovaniemen ammattikorkeakouluista valmistui koko vuoden aikana 24 opiskelijaa YAMK-tutkintoon, niin vuonna 2012 valmistuneita oli 83, viime vuonna 93 ja tänä vuonna valmistuneita on sata jo lokakuussa.

- - - - -

Jari Kokon opinnäytetyö on luettavissa Theseus-tietokannassa.JariKokkoYAMK100net.jpg

Rehtori Martti Lampela, insinööri (YAMK) Jari Kokko ja YAMK-päällikkö ja Jari Kokon opinnäytetyön ohjaaja Veikko Kärnä.