kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Isona Insinööriksi -tapahtuma porttina työelämään
9.2.2018 9:58

Isona Insinööriksi -tapahtuma porttina työelämään

Lapin AMKin Rantavitikan kampuksella Rovaniemellä järjestettiin 7.2.2018 tekniikan ja liikenteen alan opiskelijoille, henkilökunnalle ja työnantajille suunnattu yhteinen ura- ja rekrytointi tapahtuma Isona Insinööriksi.


Tapahtuman tarkoituksena oli saada aikaan verkostoitumista työnantajien ja opiskelijoiden välillä. Eri insinöörialojen yritykset pitivät kampuksen aulassa omia esittelypisteitään, joissa he esittelivät toimintaansa, kertoivat opiskelijoille työllistymismahdollisuuksista ja samalla rekrytoivat kesätyöntekijöitä. Näin ollen opiskelijoilla oli mahdollisuus tutustua oman alan työnantajiin, kysyä harjoittelu- /kesätyöpaikkoja sekä opinnäytetyönaiheita. Tapahtuma tarjosi myös valmistuville insinööreille cv:n tarkastusta, työneuvontaa sekä cv- valokuvausta. Paikalla oli yritysten lisäksi myös alan yhdistyksiä, Lapin AMKin Raito- projekti sekä Lapin AMKin alumnitoiminta.

IMG-20180209-WA0001.jpg

Insinöörialan yrityksiä ja yhdistyksiä pitämässä omia esittelypisteitään Rantavitikan kampuksen aulassa.

 
- Kun kolmannen ja neljännen vuoden insinöörit alkavat valmistua, monella valmistuminen on vain opinnäytetyöstä kiinni. Aika monella insinööriopiskelijalla on siinä vaiheessa jo työpaikka olemassa tai ainakin tiedossa, kun kerätään viimeisiä opintopisteitä, mutta sitten niillä joilla ei ole, on tämän tapahtuman kautta todella hyvät mahdollisuudet löytää työpaikka tai saada apua työpaikan hankkimiseen. Täältä saa mm. viimeisen päälle hyvän cv:n kuvauksen ilmaiseksi ja myös cv:n tarkastuksen, missä katsotaan senkin olevan viimeisen päälle, kertoo 2. vuoden rakennustekniikan insinööriopiskelija Jyri Laitamaa.

IMG-20180209-WA0005.jpg

2. vuoden rakennustekniikan insinööriopiskelija Jyri Laitamaa oli sitä mieltä, että parasta tapahtumassa on verkostoituminen ja se, että pääsee  tutustumaan  oman alan tekijöihin, ihmisiin.


Tapahtumassa oli mukana maanmittaustekniikan, tieto- ja viestintätekniikan sekä rakennus – ja yhdyskuntatekniikan yrityksiä. Alan yrityksistä ja toimijoista Ammattiliitto Pro, Poliisin ITK, pLab, Tapojärvi Oy, Mitta Oy ja Maanmittauslaitos pitivät päivän aikana myös kaikille avoimia luentoja Lapin AMKin auditoriossa.
Kyseessä on jokavuotinen tapahtuma, jonka järjestäjinä toimivat Lapin AMK, Rovaniemen Insinööriopiskelijat RovIO ry sekä Insinööriliitto.

IMG_7337.JPG
pLabin edustaja Pertti Rauhala pitämässä luentoa auditoriossa.

 

- Tapahtuman suunnittelu aloitettiin jo hyvissä ajoin vuoden 2017 syksyllä ja työryhmämme koostui Lapin AMKin opettajista sekä opiskelijoista. Tänä vuonna saimme huomata, että tapahtuman suosio oli todella suuri, sillä enempää yrityksiä ei olisi enää mahtunut tänne ständeilemään eli kaikki paikat täytettiin mitä tänne mahtui, kertoo tapahtuman projektipäällikkö rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriopiskelija Jukka-Pekka Katilainen.

IMG_7329.JPG

Kuvassa (vas.) 2. vuoden rakennustekniikan insinööriopiskelija Jukka-Pekka Katilainen ja (oik.) Topi Huttunen 2. vuoden rakennustekniikan insinööriopiskelija.


Myös itse tapahtuman järjestäminen oli opiskelijoiden mielestä opettava kokemus, sillä se on opettanut muun muassa mitä oikean tapahtuman järjestämiseen kuuluu, mitä asioita pitää ottaa huomioon, että saadaan aikaan onnistunut tapahtuma, yhteistyötä ja yhteydenpitoa yritysten kanssa ja myös heidän toiveisiin vastaaminen tapahtuman osalta.

- Parasta tässä ehkä kuitenkin on ollut tämä itse lopputulos, sillä tapahtumassa on käynyt tosi hyvin porukkaa ja ihmiset ovat kiinnostuneita, voin kyllä sanoa olevani tyytyväinen, toteaa Jukka-pekka.

IMG-20180209-WA0002.jpg

Insinööriliiton Valmistuvien kiertue tarjosi CV-tarkistusta, työneuvontaa ja CV-valokuvausta.Rovio team

Kuvassa Isona Insinööriksi tapahtuman työryhmässä mukana olleita opiskelijoita.