kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Insinöörisuomea radion toimituksessa
20.11.2014 10:00

Insinöörisuomea radion toimituksessa

Kolmannen vuoden koneinsinööriopiskelijoiden paineensietokyky ja esiintymisvalmiudet laitettiin koetukselle keskiviikkona kun he joutuivat selittämään insinööritermejä YLE Perämeren toimituksen haastatteluissa.


Rupeama oli osa esimiestoiminnan opintojaksoa.

- Kyse on esimiestaitojen oppimisesta. Esimieshän joutuu työssään usein yllättävien tilanteiden eteen ja silloin hänen pitää tehdä tiimin puolesta nopeitakin ratkaisuja ja toimia tarvittaessa itse esimerkkinä. Opiskelijat kilpailevat tässä tehtävässä tiimeissä, joille on jo aiemmin valittu vetäjät, yliopettaja Timo Kauppi kertoo.

Opiskelijat eivät tienneet tehtävästä radion toimituksessa ennakkoon, mutta eivät silti olleet järin yllättyneitä, koska tehtävä ei ollut ensimmäinen laatuaan. Aiemmin he olivat jo tehneet erilaisia toiminnallisia harjoituksia ja joutuneet muun muassa etsimään viisi kasvia koulun lähimaastosta, laatimaan niistä tietopaketit ja pitämään pikaesitelmät.

Opiskelijoilla on syksyn mittaan vahvistunut käsitys siitä mistä tämän tyylisessä oppimisessa on kyse.

- Esiintymistaitoja, tiimityöskentelyä, paineensietokykyä, itsensä ylittämistä ja yllättävien tilanteiden hallintaa, luettelevat radion aulassa vuoroaan odottavat opiskelijat.

Esimiestaitojen hiominen opiskeluaikana on tärkeää, koska valmistuvista insinööreistä noin 60 prosenttia on esimiesasemassa jo ensimmäisessä valmistumisen jälkeisessä työpaikassaan. Esimiestaitojen opintojakso on toteutettu tänä syksynä ensimmäistä kertaa ja on nyt osa kone- ja tuotantotekniikan ja sähkötekniikan suuntaavia opintoja.

Radiolta opiskelijajoukkueet lähtivät metsästämään banaaneja ja kokoamaan ruostumattomasta teräksestä tehtyä dinosaurusta.Koneinsinööriopiskelijat radiolla

Joukkueensa johtaja Jani Peltoniemi astui ensimmäisenä tuleen ja selitti varsin ymmärrettävästi mitä karkaisu tarkoittaa.