kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Innovaatiotyö käynnistyy Lapissa: Uusi digitaalinen työkalu vauhdittamaan hyvinvointi- ja turvallisuustyötä
16.10.2023 7:00

Innovaatiotyö käynnistyy Lapissa: Uusi digitaalinen työkalu vauhdittamaan hyvinvointi- ja turvallisuustyötä

Lapissa innovoidaan digitaalista työkalua, jolla voidaan edistää ilmiöpohjaisen ennakointi- ja laadullisen tiedon hyödyntämistä Lapin hyvinvointi- ja turvallisuustyössä.


Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin yliopiston ”Indikaattoreista ilmiöihin (INDI) – hyvinvointi- ja turvallisuustiedolla johtaminen hankkeessa” tuotetaan demoversio digitaalisesta työkalusta, joka vahvistaa ilmiöpohjaista, ennakoivaa ja laadullista tietopohjaa lappilaisessa hyvinvointi- ja turvallisuustyössä sekä päätöksenteossa.

Tiedon rooli päätöksenteossa ja toimenpiteiden suunnittelussa on korvaamaton. Digitaalisen työkalun demo tarjoaa mahdollisuuden kerätä, analysoida ja jakaa hytu-tietoa (hyvinvointi- ja turvallisuus) tehokkaasti ja monipuolisesti. Se on askel kohti vahvempaa ja älykkäämpää päätöksentekoa, joka hyödyttää meitä kaikkia.

Digitaalinen työkalu kehitetään tiiviissä verkostoyhteistyössä Lapin eri toimijoiden kanssa. Kunnat, järjestöt ja yhdistykset, Lapin hyvinvointialue, viranomaiset, ja alueen yritykset ovat kaikki tärkeässä roolissa työkalun demoa kehitettäessä.
Hanke lähtee liikkeelle Lapin hyvinvointi- ja turvallisuustoimijoille tehdyllä kyselyllä, jolla selvitetään eri toimijoiden tarpeita tiedolla johtamiseen liittyen.

Hankkeen info

 Indikaattoreista ilmiöihin – hyvinvointi- ja turvallisuustiedolla johtamisen kehittäminen Lapissa eli INDI-hanke on Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin yliopiston toteuttama hanke, joka toteutetaan aikavälillä 1.9.2023–30.6.2025. Hanketta rahoittaa Lapin liitto Euroopan aluekehitysrahastosta. Hankkeen kokonaisbudjetti on 361 844 EUR, josta EU- ja valtion rahoitusta on 289 475 EUR.

Tiedustelut:

projektipäällikkö Eeva Helameri, eeva.helameri(a)lapinamk.fi, p. 040 619 5662
yliopistonlehtori Hanna Vakkala, hanna.vakkala(a)ulapland.fi, p. 040 484 4230

EU:n, Lapin AMKin, Lapin yliopiston ja Lapin liitot logot vierekkäin.

Palapelin palanen ja teksti indi - indikaattoreista ilmiöihin.