kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Innovaatioita ja mahdollisuuksia: uusi XBit-Akatemia aukeaa Torniossa
8.9.2023 13:00

Innovaatioita ja mahdollisuuksia: uusi XBit-Akatemia aukeaa Torniossa

Tornioon, rajakaupunkiin, on syntymässä jotain ainutlaatuista syksyn yhteishaussa 2023. XBit-akatemia.


Syksyn yhteishaku tuo tullessaan jännittäviä uutisia korkeakoulutuksen maailmaan Torniosta. Lapin ammattikorkeakoululta on mukana  uusi hakukohde nimeltään XBit-akatemia. Se tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tuleville opiskelijoille tietojenkäsittelyn ja liiketalouden tradenomitutkintojen parissa.

Uusi aikakausi Tornion kampuksella

XBit-akatemia tuo mukanaan uuden aikakauden Tornion Lapin ammattikorkeakoulun koulutusohjelmiin. Tarjolla on 10 opiskelupaikkaa tietojenkäsittelyn tradenomitutkintoon ja samoin 10 paikkaa liiketalouden tradenomitutkintoon.

Mutta mikä tekee näistä hakukohteista niin erityisiä?

XBit - Innovatiivinen oppimisympäristö

Salaisuus piilee XBit-oppimis- ja kehittämisympäristössä, joka antaa XBit-akatemialle sen nimen. Tämä oppimisympäristö heijastaa koulutuksen tulevaisuutta tarjoten opiskelijoille mahdollisuuden tehdä yhteistyötä yritysmaailman kanssa ja kehittyä alan asiantuntijoiksi hyödyntäen uusimpia teknologioita ja innovatiivisia kehittämisympäristöjä.

- Olemme innoissamme voidessamme avata hakuun XBit-akatemiat ja siihen liittyvän XBit-kehittämisympäristön, jotka on suunniteltu tukemaan oppijoiden osaamisen kehittymistä ja yrityselämän tarpeita, kertoo Marika Saranne, osaamispäällikkö Lapin ammattikorkeakoulun Digitaaliset ratkaisut osaamisryhmästä.

Oppiminen käytäntöön

XBit-akatemia tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden oppia käytännön kautta. Opiskelijat pääsevät hyödyntämään XBit-kehittämisympäristön laitteistoja, työkaluja ja digitaalisen teknologian sovelluksia.

- XBit-akatemia antaa opiskelijalle ainutlaatuisen ja monipuolisen oppimis- ja työelämäkokemuksen, ryhmät opiskelevat huippuluokan XBit-kehittämisympäristössä ratkoen yrityselämän toimeksiantoja yhdessä valmentajien ohjauksessa, Marika Saranne kertoo.

Uudentyyppisiä lähestymistapoja koulutukseen

XBit-akatemia ei ole pelkkä perinteinen koulutusohjelma. Se on paikka, missä opetuksen teoriaa sovelletaan käytäntöön ja opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä yhteistyötä yritysten kanssa ja kasvattaa verkostojaan.

Yrjö Koskenniemi, tuleva XBit-akatemiavalmentaja, korostaa

- Haluamme tarjota koulutusta ja käytännön työelämän taitojen karttumista sekä kartuttaa opiskelijoiden kehittämisosaamista, toimintaa, joka inspiroi ja valmistaa oppijat menestymään tulevaisuuden työelämässä ja sen haasteissa.

Digitaalinen tulevaisuus

XBit-akatemiassa digitaalinen teknologia on avainasemassa. Opiskelijat saavat mahdollisuuden tutustua erilaisiin digitaalisiin ratkaisuihin, tekoälyyn, virtuaalitodellisuuteen, digitaalisiin markkinointityökaluihin ja paljon muuhun. Koskenniemi kuvailee, kuinka opiskelijat voivat testata yritysten verkkosivujen käytettävyyttä tai tehdä käytännön testejä erilaisilla teknologialaitteilla.

XBit-akatemia tarjoaa opiskelijoilleen ainutlaatuisen tilaisuuden oppia ja kehittyä yhteistyössä yritysmaailman kanssa. Se yhdistää perinteisen koulutuksen käytännön soveltamiseen digitaalisessa toimintaympäristössä.

Syksyn yhteishaku 2023 tarjoaa mahdollisuuden olla osa tätä innostavaa muutosta Lapin ammattikorkeakoulun koulutuksessa. Onnea kaikille tuleville hakijoille – tulevaisuuden mahdollisuudet ovat käsillänne!Yrjö ja Marika.jpg

Lehtori Yrjö Koskenniemi esittelee opetuspäällikkö Marika Saranteelle käytettävyystestaamiseen liittyvää teknologiakalustoa (kuva: Pia Keränen)