kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Innostavia tarinoita työstä, elämästä ja työelämästä
2.11.2017 10:00

Innostavia tarinoita työstä, elämästä ja työelämästä

Torniossa järjestettiin viime keskiviikkona Innostus -teematapahtuma, jossa haettiin ja löydettiin tarinoita innostavasta työelämästä. Tapahtuman järjesti Innovaatioassistentti-hanke.


Lappian Yritystalon auditorioon oli kerääntynyt reilut 50 kuulijaa, joista suurin osa oli AMK-opiskelijoita tai alumneja, jotka ovat aiemmin valmistuneet Torniosta AMK-tutkintoon.

 

Seitsemän vuoden jahkailun jälkeen

Tatu Aktiivipoika Tuohimetsä on Monkey Business osuuskunnan perustaja ja Chief Energizing Officer, kuten titteli kuuluu.

Tatun yrittäjätarinaa edelsi seitsemän vuoden ura työssä, jossa hän ei erityisemmin viihtynyt. Vaikka työkaverit kyselivät tuon tuostakin Tatulta, miksi oikein olet täällä, pääsi hän yrittäjyyden imuun vasta aloitettuaan opinnot Jyväskylän AMKin Tiimiakatemiassa.

Tatu haastoi tapahtuman osallistujat muistelemaan ja kertomaan vieruskaverille, milloin viimeksi tuli kiljahdettua innostuksesta.

- Tunteet tarttuu, myös innostus, ja yhdessä koettu innostus on voimakkaampaa, rohkaisi Tatu Aktiivipoika osallistuja.

Osallistujat haastettiin myös tunnistamaan sen maisemakuplan, jossa elää ja toisaalta tunnistamaan mikä nykyisessä elämäntilanteessa haisee. Itsensä johtamiseen kuuluu uskaltaa tehdä konkreettisia kokeiluja arjessa.

Työminä löytyi innovaatioassistenttivalmennuksessa

Mikko Kiirikki on paraikaa innovaatioassistenttivalmennuksessa. Mikolla on taustallaan yliopistotutkinto matkailututkimuksesta, ja kun mielekkäitä töitä ei yrityksistä huolimatta tahtonut löytyä, liittyi hän innovaatioassistenttien valmennusryhmään.

Valmennuksen parasta antia on Mikon mukaan ollut se tuki, jonka avulla on pystynyt määrittelemään oman osaamisensa ja vahvuutensa. Valmennettavat myös kartoittavat oman toimialan yritykset ja muut toimijat.

Varsinaisen innovaatiorupeaman Mikko tekee rovaniemeläisessä Apukka Resort –matkailuyrityksessä. Yritys on melko uusi, mikä on ollut Mikon mieleen.

- Todella hyvin minut on otettu vastaan, ja ideoitani kuunnellaan. Nyt on jo niin paljon tehtävää, että on pakko laittaa tekemisiä tärkeysjärjestykseen.

Valmennukseen on tähän mennessä osallistunut 37 henkilöä. Reilulle 50 prosentille valmennettavista on mieluisa työpaikka löytynyt valmennuksen aikana.

Ajattele uusiksi ja sano isosti

Päivän kolmannen tarinan kertoi Takuullecom Oy:n Niklas Nukari Oulusta. Niklas Nukari on tänä vuonna valittu Suomen nuoreksi yrittäjäksi.

Niklaksen vuonna 2014 perustama henkilöautojen ja moottoriajoneuvojen vähittäiskauppaan keskittynyt yritys tunnetaan parhaiten Autolle.com-vaihtoautopalvelusta.

Oppia ja vinkkejä Niklas on vaiheikkaan yrittäjätaipaleensa aikana hankkinut sekä kuuntelemalla muita että kantapään kautta. Tärkeimmät myyntivinkkinsä Niklas tiivisti kolmeen: pidä aina kiinni siitä mitä olet asiakkaalle luvannut, arvosta toisen kiirettä ja klousaa kaupat nopeasti.

Innostus-tapahtuman teemallinen ympyrä sulkeutui Niklaksen neuvoon sanoittaa hullultakin kuulostavat tavoitteet ääneen.

- Kun sanot sen ääneen, alat tiedostamattasikin kulkea sitä kohti.Innostus tapahtuma 1.JPG

Tatu AktiivipoikaMikko Kiirikkä ja Juhamatti Konttaniemi.JPG

Mikko Kiirikki ja valmentajansa Juhamatti Konttaniemi