kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / InnoMaratonista henkeä ja ideoita Lapin kehittämiseksi
14.1.2014 12:00

InnoMaratonista henkeä ja ideoita Lapin kehittämiseksi

Lapin ammattikorkeakoulun ensimmäinen InnoMaraton pyörähti käyntiin Keminmaan Pohjanrannassa 13.1.2014. InnoMaraton järjestetään nyt yhdeksännen kerran ja tällä kertaa kehitetään koko Lappia.


Mukana on AMK-opiskelijoita Torniosta, Rovaniemeltä sekä opiskelijoita Lapin yliopistolta. Ryhmät ovat monialaisia, sillä niissä on mukana liiketalouden, tekniikan ja johtamisen opiskelijoita.

Aloitustuokiossa opettaja Satu Valli valmentajineen opasti maratoonarit matkaan.

– Innovoinnissa on yhden prosentin verran innovaatiota ja muu on kovaa työntekoa innovaation eteen, valotti Lapin AMKin vararehtori Reijo Tolppi kertoi opiskelijoille, mikä ja mitä innovaatio on ja millaista on työstää uusia innovaatiota.

Pohjanrannan toimitusjohtaja Mikko Lampela kertoi Pohjanrannan mielenkiintoisesta historiasta. Innovaation lähteille päästiin, kun paljastui, että Pohjanrannan vanha isäntä oli aikoinaan tehnyt 100-vuotiaana useita innovaatioita. Liiketoimintaa kehitetään Pohjanrannassa useilla eri toimialoilla.

Toimeksiantoja eri puolilta Lappia

Tämän vuoden InnoMaratonissa on yhteensä yksitoista toimeksiantoa, joita työstetään pienryhmissä. Toimeksiannot ovat mm. Ylläkseltä, Saariselältä, Kemijärveltä, Pallas-Luostolta, Torniosta, Rovaniemeltä ja Kemistä.

Toimeksiantoina kehitetään muun muassa matkailuun liittyviä palvelupaketteja, ideoita saada matkailijat maksamaan latureitistöstä, brändejä, tunturialueiden tunnettuutta, keinoja Lapin hiljaisen sesongin piristämiseen ja reitistösuunnittelua.

Vuodesta 2005 lähtien järjestettyyn InnoMaratoniin on kahdeksan vuoden aikana osallistunut 1000 opiskelijaa, 30 opettajaa ja 120 yritystä tai yhteisöä toimeksiantajan roolissa. 

Maratonfinaali tänä vuonna Ylläksellä

Innovointityöskentelyyn on varattu aikaa tammikuu ja ryhmät työstävät ideat valmiiksi Ylläksellä Äkäslompolossa 3.-5. helmikuuta.

Mukana Ylläksellä on Juhana Helmenkalastaja, joka sparraa opiskelijoita ideoinnissa.

Keskiviikkona 5. helmikuuta toimeksiantajat valitsevat parhaat ideat finaaliin. Finaali pidetään Äkäshotellin auditoriossa 5.2. alkaen klo 18.00.Innnomar.jpg

Opiskelijat eivät tunteneet toisiaan entuudestaan, mutta työhön päästiin nopeasti.