kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Ikäihmisten arjen sujuvuutta tuetaan Kemissä
24.4.2020 9:00

Ikäihmisten arjen sujuvuutta tuetaan Kemissä

Lapin AMKin hoitotyön opiskelijat ovat puhelimitse yhteydessä yli 80-vuotisiin kuntalaisiin.


Kemin kaupunki ja Lapin ammattikorkeakoulu toteuttavat yhteishankkeen, jonka tavoitteena on varmistaa ikäihmisten ja omaishoitajien arjen sujuvuus sekä tukea heidän psyykkistä hyvinvointiaan poikkeusolojen aikana.

Hankkeessa ollaan puhelimitse yhteydessä yli 80-vuotiasiin kuntalaisiin, jotka eivät ole säännöllisten palveluiden piirissä tai pitkäaikaishoidossa. Tämän lisäksi ollaan yhteydessä myös omaishoitoperheisiin, jotka rajoitustoimenpiteiden ja poikkeustilanteen vuoksi voivat myös tarvita tukea jaksamiseen.

Toiminnasta vastaa Kemin kaupungin sosiaali- ja terveystoimi. Lapin AMKin opiskelijat soittavat puheluita ammattikorkeakoulun opettajien ja projektityöntekijän ohjaamana. Opiskelijoiden työskentely hankkeessa on työharjoittelua, joka usealla peruuntui tänä keväänä poikkeustilanteen vuoksi. Puheluissa hoitotyön opiskelijat kehittävät tavoitteellisesti vuorovaikutusosaamistaan ja asiakkaan ohjausta etäyhteyden avulla. Yhteydenotoissa hyödynnetään Lapin ammattikorkeakoulun Hyvinvointipysäkki-palvelumallin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kysymyksiä ja näkökulmia.

Yhteydenotot aloitetaan viikolla 18 ja niitä jatketaan tarvittaessa toukokuun loppuun saakka. Puhelinkeskustelujen toivotaan tukevan ikäihmisen arkea ja lievittävän eristyneisyyden tuomaa yksinäisyyden ja epävarmuuden tunnetta. Lisäksi keskusteluissa voidaan antaa neuvontaa ja ohjausta erilaisiin tuen tarpeisiin.

Lisätietoja:

Kemin kaupunki:
Hoiva- ja hoitotyön johtaja Rita Oinas
p. 040 548 2039

Lapin ammattikorkeakoulu
Osaamispäällikkö Hannele Kauppila
p. 050 310 9350Geronomi uutiskuva.jpg