kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Ihmisen rajat pohdinnassa – kuvataiteen opiskelijat järjestävät ryhmänäyttelyn
3.5.2023 12:00

Ihmisen rajat pohdinnassa – kuvataiteen opiskelijat järjestävät ryhmänäyttelyn

Opintojen aikainen digitaalisen taiteen näyttely on monelle opiskelijalle ensiaskel julkaisen taiteen kentälle. Näyttely on avoinna 10.5. alkaen Torniossa.


Ensimmäistä vuottaan Lapin AMKissa kuvataidetta opiskelevat pohtivat ihmisen rajoja tulevassa näyttelyssään “70% vettä, 30% jotain muuta”. Haasteita ja iloja käsittelevät teokset on tehty digitaalisin tekniikoin.

Opiskelijoita rohkaistaan julkisen taiteen kentälle jo opintojen alkuvaiheessa. Mette Arffmanista on ollut hauskaa toimia yhteistyössä ja samalla nähdä minkälaista näyttelyn järjestäminen on ollut.

- Innolla ja kauhulla odotan näyttelyä, kauhulla koska pidän puheen avajaisissa, Mette Arffman naurahtaa.

Opiskelijoiden joukossa on sekä digitaalisten tekniikoiden konkareita että aloittelijoita. Monille digitaalinen työskentely on ollut uutta, mutta tekniikoihin ja työkaluihin on totuttu nopeasti. Osa on jopa harkinnut oman piirtopöydän ostamista, vaikka koululla saa niitä käyttää ilmaiseksikin.

Taru Röytälle
Photoshop ja muut Adobe-ohjelmat olivat tuttuja entuudestaan.

- Niistä on kuitenkin paljastunut uusia ominaisuuksia, joita olen päässyt kokeilemaan. Digitaalinen maalaaminen on ollut minulle täysin uutta.

Näyttelyn järjestäminen on monivaiheinen prosessi

Ryhmänäyttelyn järjestäminen on opiskelijoille moniosainen ja -vaiheinen projekti. Tämän takia he ovat jakaantuneet työryhmiin, joilla on erilaiset vastuutehtävät.

- Täytyy pitää kokonaisuus yhdessä, Rosa Alaniemi painottaa.

Hän on yksi järjestelyjen koordinoijista. Tehtävään on kuulunut paljon varmistamista tiimien toimivuudesta sekä kommunikointia opettajien ja virallisten tahojen kanssa.

Taru Röyttä puolestaan toimii näyttelyn markkinointitiimissä somevastaavana, mitä hän ei ole aikaisemmin tehnyt.

- Työ on ollut antoisaa ja on tietty pidetty hauskaa. Hauskuutta ei saa unohtaa, vaikka onkin kiire, hän muistuttaa.

Mette Arffman vastaa työparinsa kanssa näyttelyn ripustuksesta.

- Meidän kovimmat työtehtävät tulevat vastaan juuri avajaisten alla. Tähän asti ollaan luotu aikataulutukseen ja avajaisten ohjelmaan liittyviä suunnitelmia.

Yhteishenki on toiminut hyvin ja kavereita on tarvittaessa autettu, eivätkä opiskelijat ole antaneet hymyn kadota kasvoiltaan kiireestä huolimatta.

- Olen huomannut, että kunhan menee kysymään, niin asiat selviytyy, Johanna Lilienkampf toteaa.

70% vettä, 30% jotain muuta 

Kyseessä Lapin ammattikorkeakoulun 1. vuoden kuvataiteen opiskelijoiden digitaalisen taiteen näyttely ihmisen rajoista.

Avajaiset järjestetään 10.5.2023 klo 16.00 Elämystehdas Lapparissa Torniossa ja näyttely on avoinna Lapparin aukioloaikojen mukaan. 23.5 näyttely siirtyy ammattikorkeakoulun Kosmos-taloon Kemissä.

Lisätietoja tapahtumasivulla ja sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #7030näyttely.

julisteidea-05-web-banner-PNG-1920-1005.pngIhmiskäsi käyttää elektronista piirtopöytää.

Kuva: Lee Mäntyniemi