kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Hyvällä esihenkilötyöllä ja johtamisella etumatkaa matkailuyritykselle
24.10.2023 13:00

Hyvällä esihenkilötyöllä ja johtamisella etumatkaa matkailuyritykselle

Maineikas muoniolainen matkailuyritys Harriniva Oy ja vankka matkailun kehittäjäorganisaatio Lapin AMK ovat solmineet kumppanuussopimuksen.


Kumppanuusyhteistyöllä tartutaan erityisesti MARA-alan rekrytointi- ja kestävyyshaasteisiin. Yhteistyötä tullaan tekemään sen eteen, jotta esihenkilötyöstä voisi muodostua matkailualan vetovoimatekijä. Se tarkoittaa muun muassa työntekijäkokemusten vaalimista kansainvälisessä työyhteisössä; työntekijöiden osaaminen voi kehittyä, ura- ja opintopolkujen yhdistäminen tulee helpommaksi ja että työntekijöiden on mahdollista kehittyä matkailun moniosaajana.

Toimitusjohtaja Pyry Talvensaaren mukaan kumppanuuden lähtökohta on paras mahdollinen. Kasvavan ja menestyvän yrityksen toiminnassa monimuotoinen johtaminen ja hyvä esihenkilötyö ovat nousseet keskiöön.

- Ammattikorkeakoululla on paljon annettavaa meille ja meillä on paljon annettavaa amkille, Pyry Talvensaari tiivistää.

Harriniva Oy on matkailun monialayrityksenä kiinnostava kumppani ammattikorkeakoululle. Yritys on panostanut vastuullisuuskysymyksiin, mikä rehtori Riitta Rissasen mukaan on hyvä yhteinen perusta kumppanuudelle.

- Tätä juuri me hyvin mielellämme teemme. Kestävä ja vastuullinen matkailu on vahvasti myös amkin agendalla.

Yhteistyöllä tähdätään myös digitalisaation, kuten tekoälyn ja robotiikan parempaan hyödyntämiseen matkailuyrityksen toiminnassa. Myös kiinteistötoimen kestävä kehittäminen on sisällytetty kumppanuusyhteistyön kohteeksi.

Käytännön yhteistyömuotoina tulevat kysymykseen muun muassa asiantuntijuuden ja osaamisen jakaminen, opiskelijayhteistyö, yhteiset opintosisällöt, opinnäytetyöt, harjoittelut ja työn opinnollistaminen. Mahdollisuudet laajempiin yhteisiin tutkimus- ja kehittämishankkeisiin tulevat myös selvitettäviksi.

Yhteistyötä koordinoivat HR-päällikkö Hanna Huhtamäki Harriniva Oy:stä ja osaamispäällikkö Markku Nissi Lapin ammattikorkeakoulun Vastuulliset palvelut -osaamisryhmästä. Yhteyshenkilöt laativat kumppanuussopimuksen liitteeksi toimintasuunnitelman, jossa kuvataan yksityiskohtaisesti yhteistyön teemat ja toimenpiteet.

Kolmivuotisen sopimuksen allekirjoitustilaisuus pidettiin tiistaina 24.10. Sopimuksen allekirjoittivat Harriniva Oy:n toimitusjohtaja Pyry Talvensaari ja Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen.

Ilmakuva rakennusryhmästä talvisessa maisemassa.

Kuva: Harriniva OyPhoto: Harriniva co.