kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Humana Oy ja Lapin AMK solmivat kumppanuussopimuksen
19.5.2022 10:00

Humana Oy ja Lapin AMK solmivat kumppanuussopimuksen

Yhteistyö parantaa haastavissa elämänvaiheissa olevien asiakkaiden mahdollisuutta hyvään elämään.


Humana Oy:n yhteistyö Lapin ammattikorkeakoulun kanssa jatkuu uudella kolmivuotisella kumppanuussopimuksella. Sopimuksen tavoitteena on vahvistaa mielenterveys- ja päihdekuntoutujien sekä lastensuojeluasiakkaiden ohjauksellista otetta ja asiakaskokemusta. Sopimuksellisella suhteella tavoitellaan myös uuden tyyppisiä ratkaisuja avopalveluiden työn muotoiluun.

Ohjaukselliset elementit, kuten voimaannuttavat menetelmät ja greencare-ajattelu, on jo nyt osa sopijaosapuolten arkea. Näitä toivotaan kuitenkin kehitettävän yhteistyöllä sekä soveltavalla tutkimuksella. Digitaaliset ratkaisut ovat keskeinen osa tulevaisuuden asiakaslähtöistä palveluprosessia.

- Sopimukseen valitut painopisteet ovat Humanan strategian ytimessä. Vaikka olemme valtakunnallinen toimija, on vahva verkostoituminen paikallisten toimijoiden kanssa toimialojen onnistumisen kannalta erittäin tärkeää. Tällä peruskivellä saamme ohjattua opiskelijoiden odotuksia siitä, millaiselle alalle he ovat siirtymässä, ja miten vaikuttavaa ja merkityksellistä työtä alalla tehdään, painottaa Humanan henkilöstöjohtaja Merja Rissanen.

Kumppanuus tuo Lapin ammattikorkeakoulun simulaatioympäristöt entistä tiiviimmin mukaan Humanan palveluiden kehittämiseen. Humanan koordinoimat ja toimeksi antamat projekti- ja opinnäytetyöt sekä yrityksessä tehdyt harjoittelu jaksot nivovat yhteen teorian, käytännön ja alan asiantuntijoiden kokemustiedon mielekkäiksi oppimiskokemuksiksi.

- Jaamme Humanan kanssa samanlaisen arvoperustan ja strategiset tavoitteet. Tämä sopimus on luonteeltaan myös meille strateginen sopimus. Tämän kumppanuuden myötä ammattikorkeakoulu saa edelläkävijäosaamista kasvattaakseen opiskelijoista entistä valmiimpia kohtaamaan alan työtehtäviä, toteaa Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen.

Lisätietoja tästä kumppanuudesta antavat sopimuksen yhdyshenkilöt:

Humana Oy
Ira Kuivalainen, HR manager, ira.kuivalainen(a)humana.fi, 0503583674

Lapin ammattikorkeakoulu Oy
Heidi Pyyny, osaamispäällikkö, heidi.pyyny(a)lapinamk.fi , 050 310 9354Humanan ja Lapin AMKin logot päällekkäin.