kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Hoivatie Oy ja Lapin AMK kumppanuuden aikakauteen
1.3.2024 7:00

Hoivatie Oy ja Lapin AMK kumppanuuden aikakauteen

Sosiaalipalveluja tuottava Hoivatie on ammattikorkeakoulun kumppani pitkältä ajalta. Yhteistyöstä tulee kuitenkin systemaattisempaa ja tavoitteellisempaa juuri solmitun kumppanuussopimuksen myötä.


Hoivatie Oy tuottaa sosiaalipalveluja tukea tarvitseville. Yhtiön missio on hyvin lähellä Lapin ammattikorkeakoulun Osallisuus- ja toimintakyky -ryhmän tarkoitusta: parantaa ihmisen toimintakykyä ja osallisuutta omassa elämässään ja yhteiskunnassa. Kun talojen strategisetkin intressit ovat samansuuntaisia, oli luontevaa käynnistää keskustelu sopimuskumppanuuteen siirtymisestä.

Yhteistyö on aiemmin merkinnyt sosionomiopiskelijoiden tekemiä opinnäytetöitä ja harjoitteluja yhtiön toimipaikoissa Pohjois-Suomessa. Kolmivuotisen kumppanuussopimuksen myötä lähdetään näiden lisäksi hakemaan uusia yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja yhteistyötapoja. Painopiste tulee olemaan vastuullisuusosaamisessa ja asiantuntijatiedon jakamisessa laajemminkin. Yhteistyömahdollisuudet etäohjaukseen liittyvien digitaalisten ratkaisujen kehittämisessä tulevat myös tutkittaviksi.

Kumppanuussopimuksen allekirjoitustilaisuus järjestettiin 22.2.2024. Kolmivuotisen sopimuksen allekirjoittivat toimitusjohtaja Tiina Haanpää ja rehtori Riitta Rissanen. Yhteistyötä koordinoivat Hoivatie Oy:n HRD-asiantuntija Krista Merikanto ja osaamispäällikkö Heidi Pyyny Lapin ammattikorkeakoululta.


Joukko opiskelijoita koulun aulan istuinryhmässä.

Sosionomiopiskelijoita Kosmos-talon aulassa. Kuvituskuva: Lapin AMKin arkisto.