kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Hoitotyön osaajia tulevaisuuden tarpeisiin
10.12.2020 8:29

Hoitotyön osaajia tulevaisuuden tarpeisiin

Lapin AMK järjestää erillishaun sairaanhoitaja (AMK) koulutukseen.


Erillishaku on tarkoitettu ensisijaisesti lähihoitajataustaisille hakijoille. Haku on avoinna 4.1.-31.1.2021. Erillishaku on hyvä mahdollisuus maakunnan omille lähihoitajille kouluttautua sairaanhoitajaksi, sillä opiskella voi mistä tahansa opintojen toteutuessa pääosin etätoteutuksena.

Lapin AMK haluaa olla varmistamassa monipuolista hoitotyön osaamista tulevaisuuden tarpeisiin koko Lapissa. Lähihoitajataustaisille hakijoille tarkoitettu koulutus on suunniteltu niin, että aikaisemmin hankittu osaaminen yhdistettynä verkkopainotteiseen opiskeluun voi nopeuttaa valmistumista jopa puolivuotta. Hoitotyön lehtori Susanna Kantola kertoo, ”Koulutuksen suunnittelussa on huomioitu myös työnantajan näkökulma siten, että opintoja on mahdollista suorittaa myös kesäopintoina, jolloin opintovapaiden suunnittelu työyhteisössä on joustavampaa”.

Suomenkielinen sairaanhoitajakoulutus alkaa huhtikuussa ja ensimmäisen opiskeluvuoden kesänä voi suorittaa ammattiopintoja. Opintojen edetessä kesäisin voi suorittaa työharjoitteluita sekä työstää opinnäytetyötä. ”Kesäopinnot mahdollistavat yksilöllisemmän opintosuunnittelun, joka antaa joustavuutta opintojen kulkuun”, lisää Kantola. ”Lähihoitajien lisäksi koulutukseen voi hakea myös lukion suorittaneet ilman ammatillista koulutusta olevat hakijat sekä alan vaihtajat”, Kantola muistuttaa.

Hakuinfo

Hakuaika 4.1. - 31.1.2021. Haku Opintopolussa. Paikkoja 35 ja lisäksi 5 paikkaa väyläopintoina Avoimessa ammattikorkeakoulussa. Pääsykokeet 8.2. - 21.2.2021. Lisätietoja pääsykokeista löytyy Opintopolusta. Opinnot alkavat 12.4.2021.

Lisätietoja koulutuksesta: 

Susanna Kantola
susanna.kantola (at) lapinamk.fi
Puh. 040 568 7381SH-erikoistumisopinnot FB 1200x628.jpg