kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Hoitotyön ammattilaisia koulutetaan etähoitopalveluihin
20.1.2022 8:00

Hoitotyön ammattilaisia koulutetaan etähoitopalveluihin

​​Koulutuksella laatua ja toimintavarmuutta etähoitoon -hankeen seuraava pilottikoulutus alkaa tammikuussa. Koulutus on kohdennettu Lapin sairaanhoitopiirin ja Rovaniemen kaupungin sairaanhoitajille, terveydenhoitajille ja lähihoitajille.


Terveydenhuollon hoitajapulaan ja korona-aikana lisääntyneeseen etähoidon tarpeeseen vastataan koulutuksella. Hankkeen pilottikoulutus on tarkoitettu Lapin sairaanhoitopiirin ja Rovaniemen kaupungin kotihoidon hoitotyön ammattilaisille. Keskiössä on etähoidon kehittäminen työyksiköissä. Etähoidolla mahdollistetaan jatkossa hoitopalvelujen saatavuus myös väljästi asutuilla seuduilla.

Koulutuksessa hoitotyön ammattilaiset vahvistavat etähoitotyön osaamistaan palvelumuotoilun keinoin ja kehittävät hoitotyöyksikköönsä etähoitopalveluja. Hankkeen ensimmäinen pilottikoulutus päättyi 10.12.2021. Opiskelijat olivat koulutukseen tyytyväisiä ja kertoivat, että se lisäsi heidän ammatillista osaamistaan ja toi uusia työvälineitä etähoitotyön kehittämiseen. Opiskelijoiden kehittämistöiden tuotoksena on etähoitopalvelu, jotka jatkuvat pilotointina työyksikössä yhdessä työyhteisön kanssa.

Seuraava pilottikoulutus etähoidon kehittämiseen alkaa 25.1.2022, ja se on suunnattu Lapin sairaanhoitopiirin ja Rovaniemen kaupungin hoitotyön ammattilaisille. Etähoito-hanke on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama ja Lapin AMKin hallinnoima hanke, jossa REDU, Lapin sairaanhoitopiiri ja Rovaniemen kaupunki ovat osatoteuttajina.

Lisätietoa koulutuksesta ja hankkeesta:

Outi Mikkola, p.044 4780230
Sari Petäjä, p. 040 6205595

Lapin ammattikorkeakoulu

sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@lapinamk.fi

 

 

 

kuvauutiseen19012022.jpg 

Koetilanne. Ihmiset istuvat pulpeteissaan peräkkäin

Teoriaopinnot opiskellaan lähiopetuksessa.Nainen kuuntelee kuulokkeet korvilla luentoa, joka tulee kannettavalta

Etähoitopalvelu harjoittelua