kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Hakuaika BRIDGE-hankkeen syyslukukaudelle on alkanut
Oppilaitos tiedottaa
11.6.2021 12:00

Hakuaika BRIDGE-hankkeen syyslukukaudelle on alkanut

Kun liityt kansainvälisen BRIDGE-hankkeen tiimiin, pääset työskentelemään mielenkiintoisten toimeksiantojen parissa ja kehittämään omaa osaamistasi.


BRIDGE-hanke rekrytoi opiskelijoita syyslukukaudelle 2021. Opiskelijat kaikilta koulutusaloilta ovat tervetulleita hakemaan, koska projektissa tarvitaan erityyppistä asiantuntemusta. Tähän mennessä osallistujia on ollut liiketalouden, kuvataiteen, tietojenkäsittelyn, metsätalouden, sairaanhoidon ja matkailualan koulutuksista.
Hankkeeseen osallistuminen voidaan hyväksilukea osaksi opintoja (sovittava opettajan kanssa). Kokonaisuus on 5 opintopisteen laajuinen.

Miksi kannattaa osallistua?

Hyödyt: 
- ammattitaidon kehittäminen
- mahdollisuus verkostoitua
- 5 opintopistettä
- todistus osallistumisesta
- osallistujien nimet julkaistaan hankkeen verkkosivuilla
- maksuton viikon mittainen matka Pietariin* (sis. visa, majoitus, lentoliput, ateria).

Vaatimukset:
- hyvä englannin kielen taito
- korkea motivaatio ja sitoutuminen
- voimassa oleva passi.

*Matka voidaan peruuttaa COVID-19-pandemiatilanteesta ja rokotteen käyttöönotosta riippuen. Projektityö jatkuu kuitenkin verkossa, ja opiskelijat saavat opintopisteet suoritettuaan onnistuneesti kaikki projektin tehtävät. Menestyneillä opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua hankkeen päättäjäistapahtumaan Pietarissa keväällä 2022.

Miten haetaan?


Vapaamuotoinen hakemus perusteluineen hakijan kelpoisuudesta on lähetettävä 9.8.2021 mennessä osoitteeseen teresa.chenharmaasähköposti.jpg
Tarjolla on vain 8 paikkaa, joten nopeimmat hakijat hyötyvät ehdottomasti. Opiskelijat kutsutaan haastatteluihin, ja valituille opiskelijoille ilmoitetaan haastattelun jälkeen toimeksiannosta ja muista tehtävistä.

Mikä BRIDGE-hanke on?

BRIDGE-hankkeen toteutuksesta vastaa viisi korkeakoulupartneria Venäjältä, Norjasta ja Suomesta. Hanke tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden kansainväliseen työskentelyyn verkon välityksellä, ja opiskelijoiden yhteistyöllä ratkotaan alueellisten toimeksiantajien haasteita. Hankkeen tavoitteena on edistää opiskelijoiden työllistymistä.

Mukana olevien korkeakoulujen opiskelijat jaetaan kansainvälisiin pienryhmiin, joista jokaisella on oma toimeksiantonsa. Suurimman osan ajasta opiskelijat työskentelevät verkossa. Jokaiseen lukukauteen kuuluu yleensä myös yhden viikon mittainen lähityöpaja, jonka aikana osallistujat saavat mahdollisuuden tutustua toisiinsa sekä toimeksiantajiin. Sen jälkeen tiimit jatkavat ratkaisujen kehittämistä etänä lukukauden lopussa pidettäviin esityksiin asti.

Hankkeessa on jo toteutettu viisi lukukautta: Tornio (kevät 2019), Vardø (syksy 2019), Murmansk (kevät 2020), Petroskoi (syksy 2020) ja Alta (kevät 2021). Lisätietoja osoitteessa https://kolarcticbridge.com/.

Pandemiatilanteesta huolimatta kolme viimeisintä lukukautta järjestettiin onnistuneesti kokonaan verkon välityksellä.

Pietarin ITMO-yliopiston isännöimä seuraava lukukausi toteutetaan syyskuun ja marraskuun 2021 välisenä aikana.

Hae nyt!