kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Hakijamäärien nousu jatkui syksyn yhteishaussa
17.9.2020 14:00

Hakijamäärien nousu jatkui syksyn yhteishaussa

Syksyn yhteishaku korkeakouluihin päättyi 16. syyskuuta. Lapin AMKista hakee opiskelupaikkaa tammikuussa alkaviin koulutuksiin 851 ensisijaista hakijaa. Aloituspaikkoja on 272.


Lapin ammattikorkeakoulusta oli syksyn yhteishaussa mukana metsätalousinsinöörin, restonomin, sairaanhoitajan, sosionomin ja tradenomin tutkintoihin tähtääviä koulutuksia. Selvästi suosituin hakukohde on sosionomikoulutus, johon on ensisijaisia hakijoita enemmän kuin kymmenen yhtä aloituspaikkaa kohden. Suosittu on myös metsätalousinsinöörin tutkinto, johon ensisijaisia hakijoita on 6,5 per aloituspaikka.

Syksyn 2020 yhteishaku: Lapin ammattikorkeakoulun koulutukset, niihin hakeneet ja aloituspaikat

Hakijamäärät syksyn yhteishaussa 2020

Valintakokeet lokakuussa

Syksyn yhteishaussa on käytössä ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen AMK-valintakoe. Valintakokeet järjestetään 26. ja 27.10. Lisätietoja valintakokeesta ja siihen valmistautumisesta on ammattikorkeakoulun verkkosivulla https://www.lapinamk.fi/fi/Valintakokeet.

Opiskelijavalintojen tulokset ovat selvillä 27.11.


Vaihtoehtona polkuopinnot

Korkeakoulujen hakijamäärät ovat  nouseet tänä vuonna koko maassa. Yhteishakujen lisäksi tutkintotavoitteisen opiskelun voi Lapin ammattikorkeakoulussa aloittaa  myös Avoimen AMKin polkuopinnoissa.

60 opintopisteen laajuisten - käytännössä ensimmäisen lukuvuoden - opintojen jälkeen hakijan ei tarvitse osallistua yhteishakuun eikä niihin liittyviin valintakokeisiin.

Hakeutuminen Lapin ammattikorkeakoulun polkuopintoihin avautuu loka-marraskuun taitteessa. Paikkoja on rajoitettu määrä.

 

Kevään yhteishausta ja kesähausta aiemmin

Kesähaussa opiskelupaikkaa hakee vielä 474 opinhaluista. Lapin AMKin uutinen 12.8.2020

Lapin AMKin hakijamäärä nousi hurjasti. Lapin AMKin uutinen 2.4.2020yhteishaku