kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Hakijamäärä Lapin korkeakoulujen kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin kasvoi
27.1.2021 15:00

Hakijamäärä Lapin korkeakoulujen kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin kasvoi

Hakuaika korkeakoulujen vieraskielisiin koulutuksiin päättyi keskiviikkona 20.1. Molempien Lapin korkeakoulujen – Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun – hakijamäärät kasvoivat aiemmasta.


Lapin yliopistossa oli tarjolla 25 aloituspaikkaa, joita tavoitteli kaikkiaan 259 hakijaa. Lapin ammattikorkeakoulussa paikkoja oli tarjolla 105 ja hakijoita niihin oli 919. Hakijamäärät täsmentyvät vielä, kun lopulliset tarkistukset on suoritettu.

Kasvaneita hakijamääriä selittää osin se, että paikkoja oli tarjolla aiempaa enemmän. Vanhojen koulutusten aloituspaikkamääriä oli lisätty, minkä lisäksi tarjolla oli myös uusia koulutuksia.

Pohjoisten korkeakoulujen koulutustarjonta houkutteli runsaasti kansainvälisiä hakijoita. Opiskelupaikkaa hakeneista n.90% tuli Suomen ulkopuolelta ja heistä n. 80% oli muita kuin EU- tai ETA-alueen kansalaisia.

– Osasimme odottaa kasvua, mutta yllätyimme silti positiivisesti sen suuruudesta. Koronapandemian aiheuttaman poikkeusajan aikana opiskelijoidemme arvostus koulutusympäristöön on entisestään kasvanut, mikä kenties näkyy myös hakijamäärissä. Nyt merkittävinä vetovoimatekijöinä otetaan esille esimerkiksi pohjoinen sijainti, turvallinen toimintaympäristö ja laadukkaat digitaaliset oppimisympäristöt, kertoo korkeakoulujen opetus- ja oppimispalveluiden johtaja Merija Timonen.

Korkeakoulujen hakukohteet

Lapin yliopistossa hakukohteena oli kaksi matkailun maisteriohjelmaa (Master's Degree Programme in Tourism, Culture and International Management ja Master's Degree Programme in Northern Tourism) sekä yksi taiteen ja muotoilun maisteriohjelma (Master's Degree Programme in Arctic Art and Design). Kaikkien näiden hakijamäärät kasvoivat huomattavasti aiemmasta, eli n. 40-70%.

Lapin ammattikorkeakoulusta oli yhteishaussa haettavana kolme kansainvälistä tutkintokoulutusta ja erillishaussa yksi. Tradenomitutkinnon (Bachelor of Business Administration, International Business) ja restonomitutkinnon (Bachelor of Hospitality Management, Tourism) hakijamäärät kasvoivat aiemmasta. Yhteishaun insinööritutkinto (Bachelor of Engineering, Machine Learning and Data Engineering) oli uusi hakukohde, ja erillishaussa ollut sairaanhoitajatutkinto (Bachelor of Health Care, Nursing) palasi hakuun vuoden tauon jälkeen. Nämä uudet koulutusavaukset houkuttelivat hyvin hakijoita.

Hakijat eivät enää entisten vuosien tapaa priorisoi hakutoiveitaan järjestykseen ja voivat siten valita minkä tahansa opiskelupaikan, mihin tulevat hyväksytyksi. Hakija voi kuitenkin vastaanottaa vain yhden opiskelupaikan.

Haun tulokset julkaistaan viimeistään 4.6.2021.

Kevään yhteishaku jatkuu suomenkielisillä koulutuksilla maaliskuussa, jolloin haku alkaa 17.3.2021. Kaikkiin koulutuksiin haetaan sähköisellä haulla osoitteessa www.opintopolku.fi.

Lisätietoja:
Merija Timonen, johtaja
Oppimis- ja ohjauspalvelut, LUC-palvelut
040 7777 352
merija.timonen(at)ulapland.fiapply_now_mastersdegreeprogrammes_teksti_riisuttu_web.jpg