kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Hakijamäärä Lapin AMKiin laski jonkin verran
5.4.2019 9:00

Hakijamäärä Lapin AMKiin laski jonkin verran

Korkeakoulujen yhteishaun hakijamäärä laski koko maassa noin tuhannella. Hyvä talous- ja työllisyystilanne vähentää jonkin verran opiskeluintoa.


Korkeakoulujen yhteishaku päättyi keskiviikkona kello 15. Lapin ammattikorkeakoulun opintotarjonta ja aloituspaikkojen määrä on varsin vakiintunut eikä hakijamäärissä ole suuria heilahduksia.

Suosituimpina koulutusaloina jatkavat sosiaali- ja terveys- ja liikunta-alat. Monimuoto- ja verkkokoulutukset kiinnostavat hakijoita jonkin verran enemmän kuin perinteinen päiväopiskelu. Monimuotokoulutuksista on tässä haussa selvästi suosituin metsätalousinsinöörin koulutus, johon on viisi hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti.

Lapin AMKin kaikkiin tutkintokoulutuksiin on tänä keväänä ensisijahakijoita 2225 (vuonna 2018 ensisijaisia hakijoita 2435). Aloituspaikkoja uusille opiskelijoille on ensi syksylle 1173 (1180), mikä tarkoittaa, että yhtä opiskelupaikkaa tavoittelee keskimäärin kaksi ensisijaista hakijaa.

Hakija voi merkitä yhteishakulomakkeelle enintään kuusi hakutoivetta. Kaikkiaan Lapin AMKin merkittiin jollekin hakutoivesijalle 6775 kertaa.

Korkeakoulujen tulee tätä nykyä varata osa yhteishaun opiskelupaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Lapin AMKissa ensikertalaisille varattu kiintiö on 75 prosenttia. Lapin AMKiin hakeneista on ensi kertaa hakevia tänä keväänä 81 prosenttia. Ensikertalaiskiintiöiden tavoitteena on parantaa niiden asemaa, jotka hakevat ensimmäistä AMK tai YAMK-opiskelupaikkaansa.

Valintakokeet alkavat jo huhtikuun alussa

Kansainvälisten koulutusohjelmien valintakokeet pidetään jo ennen huhtikuun puolta väliä. Niitä seuraa sosiaali-, terveys ja liikunta-alan valtakunnallinen esivalintakoe, joka järjestetään verkossa 24.4.2019.

Kutsulinkit esivalintakokeeseen samoin kuin muiden koulutusten valintakokeisiin ja ennakkoaineistoihin lähetetään hakijoille siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka he ovat ilmoittaneet yhteishakulomakkeella.

Opiskelijavalinnan tulokset ovat selvillä kesäkuun loppuun mennessä. Mikäli joihinkin koulutuksiin on jäämässä tilaa, voi ammattikorkeakoulu järjestää niihin lisähaun kesällä.

Lisätietoja pääsykokeisiin valmentavista opinnoista, valintakokeista ja opiskelijavalintojen etenemisestä: http://www.lapinamk.fi/fi/Hakijalle/Hakeminen-tutkinto-opiskelijaksi

Erillishaut AMK- ja YAMK-opintoihin 1. -15.5.2019

Erillishaut on tarkoitettu niille, jotka haluavat viedä aiemmin aloittamansa AMK- tai YAMK-opinnot loppuun. Vaihtoehtoisia tapoja on kolme

  1. Avoimen väylä (Avoimen AMKin polkuopinnoilla tutkinto-opiskelijaksi)
  2. Tutkinto-opiskeluoikeus aikaisemmilla opinnoilla
  3. Siirtohaku toisesta ammattikorkeakoulusta Lapin AMKiin tai koulutusohjelman vaihto Lapin ammattikorkeakoulun sisällä.Nopeat erikoistumis- ja muuntokoulutukset vastauksena jatkuvan oppimisen kysyntään

Ammattikorkeakoulujen tehtävänä järjestää myös työelämän rekrytointi- ja osaamistarpeisiin nopeasti vastaavia lisäkoulutuksia, jotka tukevat jatkuvaa oppimista.

Myös erikoistumis- ja muuntokoulutuksiin haetaan opintopolku.fi-hakuportaalissa, mutta ne eivät noudata yhteishakuaikataulua tai –käytäntöjä. Opinnot ja opetus on suunniteltu siten, että opiskelu onnistuu työn ohessa.

Muuntokoulutukset ovat opiskelijoille maksuttomia, mutta erikoistumiskoulutuksiin kuuluvat opiskelijamaksut.

Syksyllä 2019 alkavat muuntokoulutukset insinööreille ja muille opiskeluedellytykset täyttäville tekniikan ja teollisuuden ammattilaisille

Kaivosmuuntokoulutus, Kemi, Insinööri (AMK)

Infra-alan mittausinsinöörikoulutus, muuntokoulutus, Rovaniemi, Insinööri (AMK)

Bio- ja kiertotalouden muuntokoulutus, Rovaniemi, Insinööri (AMK) ja Metsätalousinsinööri (AMK)

Puutuoteteollisuuden muuntokoulutus, Rovaniemi, Insinööri (AMK)

Kunnossapidon muuntokoulutus, Kemi, Insinööri (AMK)

 

Syksyllä 2019 alkavat erikoistumiskoulutukset

• Huomisen matkailukohde -erikoistumiskoulutus

• Biotalouden erikoistumiskoulutus

• Sairaanhoitajan vastaanottotoiminta

 

Avoin AMK

Avoimessa AMKissa voi kuka tahansa opiskella mitä tahansa opintojaksoja ammattikorkeakoulun tarjonnasta juuri sen verran ja silloin kuin itselle sopii. Ilmoittautuminen toimii ympäri vuoden.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voi käynnistää polku- tai väyläopinnot, jotka sujuvoittavat pääsyä AMK-tutkinto-opintoihin ja nopeuttavat myöhempää tutkinto-opiskeluaikaa. Ilmoittautuminen polku- ja väyläopintoihin aukeaa 24.4.

Hakijapalvelut

Neuvontaa hakuun liittyvissä asioissa antaa Lapin ammattikorkeakoulun hakijapalvelut:

Avoinna: klo 9-11 ja 12-15

Bertta Hakkarainen, suunnittelija
Jokiväylä 11 C, 96300 Rovaniemi, huone C129
puh. 0400 830 036

Outi Kokkonen, suunnittelija
Jokiväylä 11 C, 96300 Rovaniemi, huone C130
puh. 040 511 8659

hakijapalvelutLapin AMK sähköposti

 

Aiheesta lisäämuualla

Opetushallituksen tiedote 4.4.2019: Korkeakoulujen kevään yhteishaussa oli 151 800 hakijaa

Liitetiedosto: Lapin AMK Kevään yhteishaun hakijamäärät 2014 - 2019

 

Tiedostotyhteishaku