kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Hakijamäärä Lapin AMKiin kasvoi
7.4.2017 8:00

Hakijamäärä Lapin AMKiin kasvoi

Korkeakoulujen yhteishaku päättyi viime keskiviikkona. Lapin AMKin ensisijaisten hakijoiden määrä nousi kaikissa koulutustyypeissä. Erityisen voimakasta kasvu oli ylempien AMK-tutkintojen (YAMK) kohdalla.


Eniten hakijoita on kerännyt sosionomin monimuotoisesti toteutettava koulutusohjelma: yhtä opiskelupaikkaa kohden on 8,5 sellaista hakijaa, jotka ovat merkinneet koulutuksen ykkösvalinnakseen.

Erittäin suosittu on myös uusi YAMK-tutkintoon tähtäävä Digiajan palvelujohtamisen koulutus, johon on 7,5 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Koulutus on uudenlainen kahdessakin suhteessa. Ensinnäkin opiskelijat tulevat eri tutkintotaustoilla ja toisekseen koulutus viedään läpi kokonaan verkossa. Monialaisuus ja kokonaan virtuaalinen toteutus osoittautui kiinnostavammaksi kuin ammattikorkeakoululla osattiin etukäteen ennakoida.

Bio- ja kiertotalous on Lapin alueella nousussa, mikä näkyy erityisesti metsätalousinsinöörien koulutuksen hakijamäärän nousuna.

Lapin AMKin kaikkiin tutkintokoulutuksiin on tänä keväänä esisijahakijoita 2403, mikä tarkoittaa reilun kolmen prosentin lisäystä viime vuoteen. Kun aloituspaikkoja on 1190, merkitsee se keskimäärin kahta ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden.

Hakija voi merkitä yhteishakulomakkeelle enintään kuusi hakutoivetta. Kaikkiaan Lapin AMKin merkittiin jollekin hakutoivesijalle 7500 kertaa.

Ammattikorkeakoulut ja yliopistot ovat nyt kolmatta vuotta samassa yhteishaussa. Ensisijaisten hakijoiden määrän merkitys on siten pienempi kuin takavuosina, sillä monien hakijoiden on tyytyminen johonkin muuhun kuin hakulomakkeelle kirjaamaansa ykköstoiveeseen.

Hakija- ja aloituspaikkamäärät ovat ammattikorkeakoulun laskennassa suuremmat kuin Opetushallituksen tiedotteessa. Tämä selittyy sillä, että englanninkieliset koulutusohjelmat eivät olleet mukana kevään yhteishaussa, vaan tammikuun haussa ja/tai niihin järjestettiin keväällä koulun oma haku. OPH raportoi vain niistä koulutuksista, joihin haettiin kevään varsinaisessa yhteishaussa.

Seuraavassa vaiheessa ammattikorkeakoulu lähettää hakijoille kutsut valintakokeisiin. Opiskelijavalinnan tulokset ovat selvillä kesäkuun loppuun mennessä.

Liitetiedosto: Koulutusten hakijamäärät kevään yhteishauissa 2014─2017

Tiedostotyhteishaku