kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Euroopan komissio kutsuu älykkään erikoistumisen (smart specialisation) edustajat kokoontumiseen
12.4.2018 9:05

Euroopan komissio kutsuu älykkään erikoistumisen (smart specialisation) edustajat kokoontumiseen

Lappi on mukana europpalaisessa yhteistyössä. Eri toimialojen ja teollisuuden uudistamisen eurooppalainen kärki kokoontuu Rovaniemellä. Kolmipäiväistä tapahtumaa isännöivät Lapin liitto ja Lapin AMK.


Lapin aluekehitystyössä on viime vuosina panostettu kansainvälistymiseen laajentamalla Lapin roolia EU-yhteistyössä. Yksi osoitus työn vaikuttavuudesta on alueiden vahvuuksien pohjalta kasvua ja työllisyyttä edistävän Euroopan komission konseptin älykästä erikoistumista (smart specialisation) toteuttavien alueiden edustajien kokoontuminen Rovaniemelle komission kutsuseminaariin ja työkokouksiin.

Toimialojen ja teollisuuden uudistaminen (Industrial Modernisation) on yksi älykkään erikoistumisen kärkiteemoista ja siinä mukana olevat EU-alueiden edustajat kokoontuvat Lappiin yhdessä Euroopan komission edustajien ja asiantuntijoiden kanssa pohtimaan seuraavia kehitysaskeleita. Paikalle saapuu kaikkiaan 160 osallistujaa ympäri Eurooppaa.

 - Tapahtumaviikon myötä Lappi pääsee tekemään vaikuttamistyötä esittelemällä kumppaneilleen konkreettisesti Lapin vahvuuksia mm. matkailun ja liikunnan saroilla sekä edistämään Lapille tärkeitä tavoitteita myös laajemmin. Lapissa tehdään töitä sen eteen, että lisäarvo, joka syntyy toimimalla aktiivisesti eurooppalaisissa verkostoissa, konkretisoituisi alueemme yritysten kasvuksi ja kehittymiseksi, kertoo Lapin liiton kansainvälisten asioiden johtaja Kristiina Jokelainen.

Lapin liitto ja Lapin ammattikorkeakoulu isännöivät kolmipäiväistä tapahtumaa, joka koostuu työpajoista ja seminaareista.

Tiistaina 10.4 järjestetään Lapin johtamien matkailun ja liikunnan temaattisten kumppanuuksien työkokoukset, joihin osallistuu toimialojen edustajia ympäri Eurooppaa.

Keskiviikkona 11.4 yhdessä Interreg Eurooppa -ohjelman ja komission pääosasto kasvun kanssa järjestetään kutsuseminaari, jossa keskustellaan toimialojen/teollisuuden uudistamisen alueiden välisten kumppanuuksien ja Interreg Eurooppa -ohjelman synergiaeduista.

Torstaina 12.4 järjestetään komission pääosasto kasvun kutsuma toimialojen/teollisuuden uudistamisen ohjausryhmäkokous.

Torstaina 12.4. järjestetään myös Watify - matkailun ja liikunnan matchmaking tapahtuma, joka on avoin tilaisuus kaikille kiinnostuneille. Ilmoittautumiset osoitteessa https://watify-rovaniemi.b2match.io/

***
Älykäs erikoistuminen on Euroopan komission lanseeraama aluekehittämisen työmalli, jolla pyritään vahvistamaan Euroopan Unionin alueiden kasvua ja työllisyyttä alueiden omien vahvuuksien pohjalta. Lapissa älykkään erikoistumisen strategiaa on toteutettu Arctic Smartness yhteistyömallilla, joka on lisännyt Lapin tunnettuutta ja vahvistanut verkostoja EU:n suorien rahoitusinstrumenttien maailmassa.

Lisätietoa:
Kristiina Jokelainen
Lapin liitto
p. 040 501 9856

Eija Raasakka
Lapin ammattikorkeakoulu
p. 040 709 8160

Matkailun ja liikunnan matchmaking –tapahtuma: https://watify-rovaniemi.b2match.io/

Arctic Smartness –yhteistyömallista: arcticsmartness.eu