kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Ensimmäiset TKI-osaajat saivat todistuksensa Vantaalla
26.1.2015 9:00

Ensimmäiset TKI-osaajat saivat todistuksensa Vantaalla

Kaikkien Manner-Suomen AMKien ensimmäinen yhteinen TKI-osaajavalmennusohjelma päättyi 21.1. Vantaalla. Todistuksen saivat myös molemmat Lapin AMKista ohjelmassa mukana olleet.


TKI-osaajavalmennuksella ammattikorkeakoulut vahvistavat ja yhtenäistävät TKI-osaamistaan.

30 opintopisteen laajuinen valmennus käynnistyi viime vuoden maaliskuussa 40 valmennettavan voimin. Hyvinkäällä käynnistynyt ensimmäinen sykli oli TKI-osaajavalmennuksen kokeiluvaihe. Jokainen ammattikorkeakoulu lähetti kokeiluun yhden tai kaksi valmennettavaa. 

- Valmennettavat tekivät valmennusohjelmassa oman työnantajansa kanssa sopimiaan tehtäviä. Tämä vauhdittaa ammattikorkeakouluissa tapahtuvaa kehitystyötä ja tuottaa konkreettisia tuloksia, kertoo valmennushankkeen koordinaattori Sirkka Saranki-Rantakokko Lapin AMKista.

Lapin AMKista valmennuksen suorittivat hankekoordinaattori Janne Hirvonen TKI-palveluista ja koulutusvastaava Jaana Huovinen hyvinvointipalvelujen osaamisalalta.

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnassa työskentelee noin 5800 henkilöä, joista 74 prosenttia on opettajia ja 26 prosenttia hallinnon tai tukipalveluiden edustajia. Osaamista vahvistamalla pyritään myös selkiyttämään ammattikorkeakoulujen TKI-profiilia ja voimistamaan käyttäjälähtöistä kulttuuria.

TKI-osaajavalmennus toteutuu Opetusministeriön tuella kaksi kertaa. Uusi 40 valmennettavan ryhmä käynnistyi saman tien Vantaan tilaisuudessa. Lapin AMKista uudessa ryhmässä ovat mukana hankekoordinaattori Mika Petäsnoro ja projektipäällikkö Marjo Jussila.

Lapin AMK vastasi ohjelman pilotoinnista ja on valmennusohjelmassa keskeisessä koordinaattorin roolissa ja vastaa muun muassa ohjelman arvioinnista.TKI-osaajavalmennus Hirvonen Huovinen.jpg

Jaana Huovisen ja Janne Hirvosen kymmenen kuukauden uurastus palkittiin todistuksilla.