11.8.2022 11:00
Elintarviketietäjä - uusi opintokokonaisuus elintarvikealalle
Avoimen ammattikorkeakoulun opintoina voi nyt suorittaa Elintarviketietäjän opintokokonaisuuden. Kokonaisuus on suunniteltu usean ammattikorkeakoulun yhteistyönä.
Opintokokonaisuuden kuvaus
Suorittamalla eri ammattikorkeakoulujen avoimesta opintotarjonnasta elintarvikealan opintoja opiskelija saa valmiuksia uusien elintarvikkeiden kehittämiseen sekä valmistusprosessien parantamiseen. Lisäksi opintojen avulla tutustutaan elintarvikealan toimintaympäristöihin ja prosesseihin sekä elintarvikelainsäädäntöön.
Opintojaksotarjottimelle on koottu yhteensä 60 opintopistettä elintarvikealan opintoja. Suorittamalla esimerkiksi 30 opintopistettä voi laajentaa osaamista elintarvikealasta.
Suoritetut opinnot voidaan soveltuvin osin hyväksilukea toteuttajatahon tutkinto-ohjelmissa.
Kenelle
Opinnot sopivat elintarvikealasta kiinnostuneille, alan opintoja suunnitteleville tai alalla jo työskenteleville sekä alan yrittäjiksi aikoville.
Opintojen toteuttaminen
Opinnot toteutetaan avoimen ammattikorkeakoulun opintoina. Opinnot voivat sisältää aikaan sidottua lähiopetusta asianomaisella paikkakunnalla, verkko-opetusta ja itsenäistä työskentelyä. On tärkeää tarkistaa kyseisen opintojakson toteutusmuoto aina kyseisen opintojakson tiedoista, sillä toteutusmuodot vaihtelevat eri opintojaksoissa. Opiskelija voi valita opintojaksotarjottimen opintoja oman kiinnostuksen mukaan. Opinnot tarjoavat mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen ja päivittämiseen.
Opintojaksotarjottimen opintoja voi suorittaa syksystä 2022 heinäkuuhun 2024 opintojaksojen toteutusajat huomioiden.
Opintojaksot
Opintojakso Ajankohta Toteutustapa Toteuttaja
Lihateknologia 15.9.-18.12.2022
verkko ja lähi
SeAMK
Elintarvikeprosessit 15.9.-18.12.2022
verkko ja lähi
SeAMK
Elintarvike- ja ympäristökemia syksy 22
verkko ja lähi
Oamk
Viljan prosessoinnin perusteet 24.10.-16.12.2022
verkko
HAMK
Leipomoteknologia 9.1.-10.2.2023
verkko
HAMK
Panimoteknologia 9.1.-10.2.2023
verkko
HAMK
Luonnontuotealan perusteet
tammi-huhtikuu 23
verkko
Lapin AMK
Luonnontuotteiden keruu ja käsittely huhti-kesäkuu 23
verkko ja lähi
Lapin AMK
Valmisruokateknologia 19.1.-14.5.2023
verkko ja lähi
SeAMK
Meijeriteknologia 19.1.-14.5.2023
verkko ja lähi
SeAMK
Pakkaustekniikka 19.1.-14.5.2023
verkko ja lähi
SeAMK
Elintarvikealan lainsäädäntö 19.1.-14.5.2023
verkko
SeAMK
Lihateknologia
syksy 23
verkko ja lähi
SeAMK
Elintarvikeprosessit
syksy 23
verkko ja lähi
SeAMK
Spektrometrian ja kromatografian perusteet
Kevät 24
verkko ja lähi
Oamk
Toteuttajat
SeAMK - Seinäjoen ammattikorkeakoulu (bio- ja elintarviketekniikka, agrologi, restonomi)
Oamk - Oulun ammattikorkeakoulu (maaseutuelinkeinojen tutkinto-ohjelma, bioanalytiikan to. ja energiatekniikan ja kiertotalouden to.)
Lapin AMK - Lapin ammattikorkeakoulu (maaseutuelinkeinojen koulutus)
HAMK - Hämeen ammattikorkeakoulu (bio- ja elintarviketekniikan koulutus)
Ilmoittautuminen
Opintojaksoille ilmoittaudutaan ao. ammattikorkeakoulun ilmoittautumiskäytänteiden mukaisesti. Opintojen hinta on 10-15 €/opintopiste. Ilmoittautumiskäytänteet kannattaa tarkistaa aina opintojaksotiedoista.
Opintojaksojen toteutusajat löytyvät myös taulukosta (yllä), josta voi suunnitella oman opintokokonaisuuden. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Opintojakson nimeä klikkaamalla löytyvät tarkemmat tiedot opintojaksosta ja ilmoittautumisesta.
Peruutusehdoissa noudatetaan kyseistä opintojaksoa tarjoavan ammattikorkeakoulun peruutusehtoja.
Lisätiedot
Tiedot suoritetuista opinnoista löytyy Oma Opintopolusta (https://opintopolku.fi/koski/). Virallisen ammattikorkeakoulukohtaisen allekirjoitetun opintosuoritusotteen saa ko. ammattikorkeakoulusta.
Hämeen ammattikorkeakoulu avoinamk@hamk.fi
Lapin ammattikorkeakoulu avoinamk@lapinamk.fi
Oulun ammattikorkeakoulu avoinamk@oulu.fi
Seinäjoen ammattikorkeakoulu avoinamk@seamk.fi
Ammattikorkeakoulut pidättävät oikeudet muutoksiin.