kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Elinikäisen oppimisen ja ohjauksen lappilainen strategia on valmistunut
30.5.2017 11:00

Elinikäisen oppimisen ja ohjauksen lappilainen strategia on valmistunut

Strategian tavoitteena on Lapin menestymisen ja lappilaisten hyvinvoinnin edistäminen.


Menestyjäksi Lapissa -strategia 2025 – Tietoa, Neuvontaa ja Ohjausta yhteisvoimin ihmisten ja alueen parhaaksi - on valmistunut.

Alueella toimivat organisaatiot ja niiden henkilöstö ovat sitoutuneet etenemään yhteisellä työllä, verkostona ja kumppanuudessa strategian tavoitteita kohti. Tavoitteena on myös tuottaa kumppanuusverkostona helposti saavutettavia matalan kynnyksen tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita (TNO-palvelut) Lapin asiakkaan tarpeisiin.

Asiakkaina ovat yksityisten henkilöiden lisäksi organisaatiot ja yhteisöt.

- Strategian toimeenpanon avulla alueen ihmisillä ja organisaatioilla oma mahdollisuus saada ajantasaista ja ennakoivaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta osaamisensa hankkimisessa ja kehittämisessä, korostaa Lapin TNO-projektin strategiatyön esittelijä Helena Kangastie Lapin AMKista.

Toimivat, ajanmukaiset, laadukkaat ja vaikuttavat TNO-palvelut edesauttavat ja nopeuttavat sujuvia siirtymiä koulutuksen ja työelämän välillä, vähentävät koulutuksen keskeyttämisiä sekä tarjoavat yrityksille ja yhteisöille osaavaa ja sitoutunutta työvoimaa. Uutuutena asiakkaiden käyttöön tarjotaan yhteisiä Lapin TNO-palvelutuotteita: Osaava, Kokoava ja Kohtaava.

Maakunnallinen tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelujen strategia julkaistaan Kemijärvellä 1.6.2017 Lapin TNO-alueryhmien yhteisessä koulutus- ja verkostopäivässä teemalla Missä mennään Itä-Lappi? – Monialaisen oppimisen ja ohjauksen yhteistyöllä koulutusta ja työllisyyttä Lapissa.

- Itä-Lapin seutukunta on oiva esimerkki siitä, kuinka haasteellisissakin tilanteissa yhteisellä työllä saadaan aikaan elinvoimaa, työllisyyttä ja hyvinvointia, muistuttaa Helena Kangastie alueellisen yhteistyön tärkeydestä.

Lisätietoja Lapin TNO-projektin strategiasta
Helena Kangastie
Lapin TNO-palvelut projekti,
opetuspäällikkö, Lapin ammattikorkeakoulu
puh. 0400 518 723

Lapin TNO-palvelut -projektin päätoteuttaja on Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia ja osatoteuttajia ovat Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin yliopisto ja Lapin ammattikorkeakoulu.

Lapin TNO-toimijat (34 organisaatiota) ovat sitoutuneet kumppanuussopimuksella yhteistyöhön TNO-palveluiden koordinoimisessa ja kehittämisessä.Lapin TNO_lintuparvi.jpg